Πολιτική

11/02/2020 - 10:24

Απ’ έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης

Απ’ έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!

Περίσσεψε η κοροϊδία και ο εμπαιγμός στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης.

Κάνουμε γνωστό στο λεσβιακό λαό πως οι δήθεν «αχρωμάτιστοι» σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και οι δορυφόροι τους αρνήθηκαν να καταδικάσουν την πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ να προβεί σε ΠΝΠ με την οποία επιτάσσει εκτάσεις στα νησιά μας για να φτιάξει νέα κέντρα, αυτά που υποτίθεται ότι δεν θέλουν!

Μετά από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης, που ήρθε στον απόηχο των κινητοποιήσεων των νησιωτών, μας κάλεσαν σε έκτακτη συνεδρίαση για να επαναλάβουν το παλιό ψήφισμα του συμβουλίου σα να μην έχει αλλάξει τίποτα! Μας κάλεσαν για να μας πείσουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν! Τα μέτρα που θα θαλασσοπνίγουν, που διαιωνίζουν τον εγκλωβισμό και μετατρέπουν τα νησιά μας σε απέραντα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να δοκιμαστούν για να αποδώσουν, έτσι μας είπαν!

Ο λαός της Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, που τους στήριξε με την ψήφο του οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, από αυτούς που τόσο καιρό καμώνονταν ότι θα λύσουν το πρόβλημα και τώρα σηκώνουν τα χέρια, όχι για να καταγγείλουν την κυβέρνηση, αλλά για να δηλώσουν αναρμόδιοι και να δώσουν εν λευκώ επιταγή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί με πίστη τον εγκλωβισμό που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν, ή καλύτερα όσες υποκριτικά δακρυσμένες φατσούλες και αν βάζουν στο facebook, η ιστορία της Λέσβου χτες τους κατέγραψε σε αυτούς που δεν κάνουν ρούπι παραπέρα από όσα τους προστάζει η κυβέρνηση που υπηρετούν και γι’ αυτό είναι υπόλογοι στους κατοίκους του νησιού μας για την προσπάθεια μετατροπής του νησιού μας σε τεράστιο hotspot.

Η τακτική αυτή, να σύρουν το συμβούλιο πίσω από την απαράδεκτη στάση τους, προκάλεσε την αποχώρηση της παράταξής μας, που μόνο επιβεβλημένη ήταν μετά από όλα αυτά.

Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη και προκλητική ΠΝΠ της κυβέρνησης, αλλιώς να ακυρωθεί η συνάντηση της Πέμπτης με τον αρμόδιο υπουργό.

Καλούμε το λεσβιακό λαό σε επαγρύπνηση, ώστε απομονώνοντας τις φασιστικές φωνές να οργανώσει την πάλη του και να απαιτήσει εδώ και τώρα το μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, να πιεστεί η ΕΕ ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες, να κλείσει το hotspot της Μόριας και να μην υπάρξει καμία νέα δομή (κλειστή ή ανοιχτή) στη Λέσβο.

Μυτιλήνη 11/2/2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

Στρατής Κόμβος

Παναγιώτης Βαλάκος

Μοιράσου το άρθρο!