Πολιτική

26/10/2021 - 16:38

Απάντηση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου στην πρόταση του Θ. Βαλσαμίδη για δύο έργα

Με επιστολή-απάντηση προς τον περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Βαλσαμίδη, που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλο Τριανταφυλλίδη και στην τοπική κοινότητα Σκαλοχωρίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρεται με τη σειρά του στα υποστηρικτικά έργα ανάδειξης της περιοχής, βάσει των νέων –και αναπτυξιακών- δεδομένων που προσφέρει η σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή στον χώρο του Ομβριοκάστρου. 

Τονίζοντας πως για τα δύο έργα που προτείνει ο κ. Βαλσαμίδης προς υλοποίηση, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες εκ μέρους του Δήμου για την πραγματοποίησή τους. Ειδικότερα η μελέτη για τον δρόμο Καλό Λιμάνι-Αρχαία Άντισσα-Γαβαθάς έχει ήδη ανατεθεί από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα και η αντίστοιχη μελέτη για το Πολιτιστικό Κέντρο Σκαλοχωρίου ήδη συντάσσεται. 

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βέρρου προς τον περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Βαλσαμίδη:

 

«Έλαβα την από 25/10 επιστολή σου προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη με κοινοποίηση στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και σε μένα προσωπικά.

Συμφωνούμε απολύτως ότι πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων που λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Ομβριόκαστρου – Κάστρο Αγίων Θεοδώρων,  με εκπληκτικά έως τώρα ευρήματα.

Με την παρούσα θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι και τα δύο έργα που προτείνεις, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τις σχετικές διαδικασίες για την πραγματοποίησή τους

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εκπονεί την μελέτη ασφαλτόστρωσης της οδού από το Καλό Λιμάνι έως την Αρχαία Άντισσα και τον Γαβαθά  η οποία θα είναι έτοιμη εντός της εβδομάδας. Υπάρχει δε, προφορική δέσμευση από τον Περιφερειάρχη προς την Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Σκαλοχωρίου για την χρηματοδότηση του έργου.

Όσον αφορά στο ημιτελές εδώ και δεκαετίες Πολιτιστικό Κέντρο Σκαλοχωρίου, ήδη συντάσσεται μελέτη που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Σημειώνω ότι το υπ’ αριθμ 489825/12-10-2021 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων προς τον Δήμο, με το οποίο αιτείται την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Σκαλοχωρίου, προκειμένου ο χώρος  να χρησιμοποιηθεί για την έκθεση των ευρημάτων που θα προκύψουν από τις ανασκαφές στην περιοχή, διαβιβάστηκε άμεσα στο Τοπικό Συμβούλιο. Μετά την συναίνεση του Τοπικού Συμβουλίου (πρακτικό 4/16-10-2021), η παραχώρηση πλέον τίθεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασφαλώς με την θετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.  […]

Γνωρίζοντας τις αγαστές σχέσεις που διατηρείς με την Πρόεδρο του Σκαλοχωρίου, θεωρούσα ότι όλα αυτά τα οποία προτείνεις έχουν περιέλθει σε γνώση σου και τούτο το επισημαίνω προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων για τον Δήμο, την Περιφέρεια και για σένα.

Παραμένω στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Μοιράσου το άρθρο!

geotee