Πολιτική

30/08/2012 - 14:48

Απάντηση Περιφερειάρχη στο αίτημα για αναβολή της συζήτησης για τη πυρκαγιά της Χίου

Νάσος Γιακαλής

Απάντηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, στο αίτημα της Περιφερειακής Παράταξης Βορείου Αιγαίου «Αγώνας για τα νησιά μας», για αναβολή της συζήτησης για την καταστροφική πυρκαγιά της Χίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4/9/2012 στη Μυτιλήνη.

Αγαπητοί Συνάδελφο

"Πριν λίγο πληροφορήθηκα ευρισκόμενος στη Χίο για μία σημαντική τεχνική σύσκεψη που αφορά μία πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων της καταστροφικής πυρκαγιάς καθώς και των άμεσων ενεργειών που πρέπει να γίνουν, για το έγγραφό σας με το οποίο ζητάτε την αναβολή της συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 04/09/2012 που έχει σαν μοναδικό θέμα την καταστροφική πυρκαγιά της Χίου και τις συνέπειές της, με το λογικό επιχείρημα ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει στη Χίο. 
Οφείλω να σας πω, ότι κάτι τέτοιο το έχουμε αποφασίσει ήδη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κώστα Γιανιάρη και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για δύο ημέρες στη Χίο, έχοντας ο κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος και βεβαίως οι τοπικοί φορείς μία πλήρη καταγραφή και μία πλήρη εικόνα με κάθε λεπτομέρεια, της τεράστιας οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής ζημιάς που υπέστη η Χίος. 
Θεωρώ ότι εκεί, όλοι μας θα συμβάλλουμε με τις απόψεις μας, τις υπεύθυνες προτάσεις μας, στην πλήρη εικόνα της μετά την πυρκαγιά κατάστασης, των αναγκών που προέκυψαν από την καταστροφή και να συμφωνήσουμε με όλους τους τοπικούς φορείς στη σύνταξη ενός Ειδικού Σχεδίου, για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών και της οικονομίας του νησιού. Σχέδιο το οποίο θα προωθήσουμε ακολούθως αποφασιστικά παντού -αφού εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης- και θα αποτελέσει το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Χίου. 
Τέλος αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή το μέγεθος του προβλήματος και η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, η συζήτηση είναι σίγουρο ότι δεν θα εξαντληθεί σε μία συνεδρίαση. Γι΄ αυτό η συνεδρίαση της Τρίτης 4/9/2012 θα γίνει κανονικά και το επόμενο Περιφερειακό μας συμβούλιο όπως ήδη σας ενημέρωσα θα γίνει στη Χίο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μία εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για το σήμερα και το αύριο της Χίου και των κατοίκων της. 
 
Θεωρώ ότι αυτό είναι το χρέος μας, απέναντι σε όλους τους πολίτες της Χίου.".
 

Μοιράσου το άρθρο!