Πολιτική

14/11/2019 - 06:20

Απάντηση στην ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Μυτιλήνης" για τη συμμετοχή του Ο.Τ.Α.Λ. στη "PHILOXENIA 2019

Όπως έχω ξαναγράψει, είναι γνωστή η σχέση πάθους που έχουν ορισμένα δημόσια πρόσωπα στη Λέσβο, με τον Πάνο Πίτσιο. Ωστόσο "το γαρ πολύ του έρωτος ... γεννά παραφροσύνη" !!! Και για τη "Δημοκρατική Μυτιλήνη" .... "το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη !!!". Και διευκρινίζω, αν και τα γνωρίζουν πολύ καλά:

1. Μέχρι σήμερα, με ομόφωνες αποφάσεις όλων των εμπλεκομένων, η επίσημη έδρα του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. (δηλωμένη σε όλες τις αρμόδιες αρχές, από το Δεκέμβριο του 2017), είναι τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, Μυτιλήνη). Εκεί βρίσκονται όλα τα αρχεία του Οργανισμού, ενώ στις αποθήκες της, φυλάσσεται το μεγαλύτερο μέρος του εκθεσιακού υλικού που χρησιμοποιείται στις δράσεις του.

2. Παρά το γεγονός ότι βάσει του καταστατικού του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε., η διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. της εταιρείας, εναρμονίζεται πλήρως με τη διάρκεια του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι νεωτέρων σχετικών αποφάσεων και έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού του (απολύτως αναγκαίες, λόγω της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου) και σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης για τον ορισμό - εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. εξακολουθεί τύποις, να λειτουργεί με το ίδιο διοικητικό σχήμα (όπως ακριβώς συμβαίνει, με όλα τα νομικά πρόσωπα στην αυτοδιοίκηση). Πρόεδρός του, εξακολουθεί να είναι ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

3. Ως συντονιστής του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε., έχω λάβει γραπτή εντολή από τον Πρόεδρο εδώ και τρεις μήνες, να διερευνήσω τη δυνατότητα συμμετοχής του Οργανισμού σε 5 εκθέσεις εσωτερικού μέχρι το τέλος του 2019, είτε μέσω χρηματοδότησης από την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε μέσω ιδιωτικών χορηγιών. Στη συνέχεια δε και σε πλήρη συνεννόηση με τα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα, να αναλάβει ο Ο.Τ.Α.Λ., το σκέλος της προετοιμασίας, της οργάνωσης, της αποστολής και της παρουσίας της Λέσβου.

4. Ακριβώς κατά την εντολή του Προέδρου, ο Ο.Τ.Α.Λ. κατάφερε και συμμετείχε μέσω ιδιωτικών χορηγιών και συνεργασιών (και χωρίς το παραμικρό κόστος για την τοπική αυτοδιοίκηση), στην "KAVALAEXPO 2019" (27 - 30 Σεπτεμβρίου 2019) και στην 35η PHILOXENIA 2019 (8 - 10 Νοεμβρίου 2019), ενώ ακολουθεί το "GREEK PANORAMA: ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY" (15 - 17 Νοεμβρίου 2019, Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα), καθώς και άλλες δύο συμμετοχές.

5. Φυσικά και διατέθηκε η συγκεκριμένη υπάλληλος του Δήμου Μυτιλήνης και στις δύο αυτές αποστολές, κατά γραπτή εντολή του Δημάρχου Στρατή Κύτελη (αφού ζητήθηκε επίσης γραπτώς από τον Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε.), η οποία κοινοποιήθηκε και στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Και φυσικά, ο Δήμος Μυτιλήνης έπραξε πολύ ορθά για το συμφέρον του νησιού, αφού η συγκεκριμένη υπάλληλος διαθέτει και την εμπειρία και τις γνώσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο της ορθής προώθησης της τουριστικής Λέσβου, στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

6. Επιπλέον, όπως σαφέστατα αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου για τη "PHILOXENIA 2019", στο περίπτερο του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας, επαναφέρω αυτό που επίσης είχα ξαναγράψει στο πρόσφατο παρελθόν, για τα ίδια πρόσωπα: "Η τυφλή εμπάθεια ορισμένων, τους οδηγεί σε πολιτικά σφάλματα, που γίνονται μπούμερανγκ για τους ίδιους. Στην προσπάθειά τους απλά να συκοφαντήσουν, πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Διαφημίζουν το στόχο τους και δυσφημούν τον εαυτό τους".

  

 

Ευχαριστώ, 

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ 

Συντονιστής Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε.

Μοιράσου το άρθρο!