Πολιτική

28/08/2014 - 19:56

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στη Νέα Δημοκρατία με φόντο τη Χ. Καλογήρου

Α

παντώντας στην Περιφερειακή Οργάνωση Β. Αιγαίου της ΝΔ, σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς, με βάση την οποία η κ. Καλογήρου, εξέπεσε από την θέση της Περιφερειάρχη, εξαιτίας ασυμβιβάστου, το Γραφείο τύπου της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Το ασυμβίβαστο της κ. Καλογήρου δεν ήταν τυπικό, αλλά ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα. Η απόφαση του δικαστηρίου αποδέχεται ότι από την κυβερνητική θέση που κατείχε η κ. Καλογήρου, μπορούσε να επηρεάσει τη βούληση του εκλογικού σώματος και κατά συνέπεια το εκλογικό αποτέλεσμα, κατά τρόπο αθέμιτο. Χαρακτηριστικό «δείγμα» του τρόπου που πολιτεύτηκε προεκλογικά η κ. Καλογήρου, αποτελεί η ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για τα πεζοδρόμια της προκυμαίας, για λογαριασμό συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Προφανώς και το "κώλυμα" της κ. Καλογήρου ήταν σε γνώση τόσο της ίδιας, όσο και του κόμματος της. Παρόλα αυτά επέλεξαν συνειδητά να παρανομήσουν.

Όσο για την μομφή που μας αποδίδει η Περιφερειακή Οργάνωση της ΝΔ ότι δεν κατατέθηκε ένσταση πριν τις εκλογές, φαίνεται πως δεν διαβάζουν ούτε αυτοί τους μνημονιακούς νόμους που εφαρμόζουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, νόμοι που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν μετατρέψει σε «κόλαση» τη ζωή του λαού. Ο «Καλλικράτης» δεν αποδέχεται ένσταση πριν τις εκλογές (Άρθρα 146 – 149).

Στην ΝΔ, προσπαθώντας να ξεμπλέξουν το κουβάρι των εσωτερικών τους αντιθέσεων και των μαχαιρωμάτων που έχει ξεκινήσει, μετά τις εκλογές, με φόντο τον/την αντικαταστάτη της κ. Καλογήρου, αλλά και το πλασάρισμα των στελεχών της, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ακόμα και τώρα, περίπου ένα μήνα μετά αυτή την απόφαση, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί.

Αντίθετα, κάνοντας ότι υποστηρίζουν την εκλεκτή τους, αναπαράγουν επιχειρήματα που μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν.

Εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά είναι ένα σημαντικό πλήγμα στη λογική του «κράτους – λάφυρου», που διακατέχει τα κομματικά στελέχη της ΝΔ. Εκεί βρίσκεται η πολιτική ουσία της παρέμβασής μας. Έτσι κι αλλιώς πάντως η νέα Περιφερειακή Αρχή με, ή χωρίς την Καλογήρου  στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Μοιράσου το άρθρο!