Πολιτική

07/06/2013 - 13:50

Απάντηση του Γ. Ζερδελή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Απάντηση του Γ. Ζερδελή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Κ

ύριοι,
Πληροφορήθηκα για την επιστολή σας με την οποία ζητάτε να τοποθετηθώ δημόσια για τις δηλώσεις του Ν. Βούτση μέσω του τύπου. Παρότι απευθύνεται προσωπικά σε μένα δεν την έχω λάβει ακόμη και έλαβα γνώση αυτής από τον τοπικό τύπο.
Όσον αφορά την ουσία των ερωτημάτων σας, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξαιρεί και δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει από τον αγώνα που δίνει μέσα και έξω από τη Βουλή για την προάσπιση του λαϊκού εισοδήματος του κοινωνικού κράτους και τη δημοκρατίας τους ένστολους πολίτες αυτής της χώρας. Μια σύντομη αναδρομή στα πρόσφατα πολιτικά δρώμενα θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο των πολιτών, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση, ότι βρίσκομαι εντός ενός πολιτικού χώρου που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και για την καταπολέμηση κάθε φαινόμενου ρατσισμού (φυλετικού, θρησκευτικού και κοινωνικού).
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το σώμα των αστυνομικών δεν είναι απαλλαγμένο δυστυχώς από μια μειονότητα επιόρκων, γιατί απλά δεν αποτελεί εξαίρεση στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει αυτός ο τόπος. Θα συμφωνήσετε επίσης ότι αρκετές φορές παρατηρούνται φαινόμενα υπέρβασης καθήκοντος. Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έχει ερευνήσει και συνεχίζει την έρευνα πολλών τέτοιων υποθέσεων, κάποιες εκ των οποίων έχουν δει κατά καιρούς το φως τη δημοσιότητας.
Όσον αφορά την ουσία των λεγομένων του Ν. Βούτση, που αφορούσε συνολικά το ζήτημα της οπλοφορίας, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρούμε ότι οι ένστολοι δεν πρέπει να οπλοφορούν εκτός υπηρεσίας και στις διαδηλώσεις ούτε να προσφέρουν ένοπλες υπηρεσίες προστασίας σε άτομα που για διαφόρους λόγους αισθάνονται την ανάγκη ένοπλης προστασίας, παρά του ότι ο αστυνομικές αρχές έχουν αντίθετη άποψη και δεν τη παρέχουν με δαπάνες του δημοσίου.
Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, αναμένω με το ίδιο σθένος που αντιδράτε στη λέξη που χρησιμοποίησε ο Ν. Βούτσης να αντιδράσετε και στην πολιτική ηγεσία, η οποία είναι εκείνη που επιδιώκει να σας μετατρέψει από αστυνομικούς υπεύθυνους για την προστασία των πολιτών σε όργανα προστασίας διαπλεκόμενων συμφερόντων.
 

Μοιράσου το άρθρο!