Πολιτική

09/07/2013 - 15:13

up date Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη - Απίστευτη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη...

trong>αρχική δημοσίευση:

Το Lesvosnews.net σας ενημέρωσε σήμερα το πρωί για τη σοβαρή εμπλοκή που υπήρξε στο θέμα της δακοκτονίας στη Λέσβο. Διαβάστε εδώ την αρχική μας δημοσίευση.

Το θέμα αποτκά πλέον νέες διαστάσεις με την απίστευτη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη.... Συγκεκριμένα η εφημερίδα "Δημοκράτης" (ρεπορτάζ Μαρία Χατζηγεωργίου) αναφέρει:

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ιδιαίτερα προβληματισμένος, ζήτησε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης για το θέμα του γηπέδου, την έγκριση του σώματος για την πρόσληψη δικηγόρου, ο οποίος θα ασχοληθεί με το θέμα και θα υποβάλει αίτηση θεραπείας.

Ο ίδιος ο Αντ. Γιαννάκης, σε δηλώσεις του στο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ», ανέφερε πως είναι αιφνιδιασμένος με την εξέλιξη αυτή, η οποία τινάζει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό.

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δύο αιτιολογικά. Το πρώτο είναι πως δεν έπρεπε να απορρίψουμε τη δεύτερη εταιρεία που υπέβαλλε αίτηση, αλλά να της δώσουμε χρονικό περιθώριο να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που υπολειπόταν, ώστε να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού καταθέτοντας προσφορά. Το δεύτερο αιτιολογικό είναι ότι και η «Δόμηση», η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό, δεν έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ως προς αυτό το σκέλος, μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος και εκ παραδρομής κάποια δικαιολογητικά παρέπεσαν ή δεν εξετάστηκαν σωστά. Τώρα πλέον κάνουμε αίτηση θεραπείας, η οποία αναμένεται να εκδικασθεί στις 18  Ιουλίου  και η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ειλικρινά είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί πλέον ξεφεύγουμε πολύ από τις προβλέψεις μας και αυτό πιθανόν θα έχει σοβαρές συνέπειες στο εισόδημα των παραγωγών μας. Δεν μπορώ να διακινδυνεύσω με προβλέψεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση από αυτή την εμπλοκή»

 

Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει ότι τα δικαιολογητικά "παρέπεσαν" ή δεν "εξετάστηκαν" σωστά !  Μιλάμε για διεθνή διαγωνισμό πρϋπολογισμού πάνω από 1 εκατ. ευρώ! Πως είναι δυνατόν ο Αντιπεριφερειάρχης να το αντιμετωπίζει χαλαρά  το όλο ζήτημα και να λεει ότι "παρέπεσαν";   Μήπως ο κος Γιαννάκης έχει άγνοια της ευθύνης του;

Τι θα υποστηρίξει τώρα η Περιφέρεια στην αίτηση θεραπείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο  όταν δηλώνει δήμοσια ότι παρέπεσαν δικαιολογητικα;

Μήπως τα δικαιολογητικά παρέπεσαν στη Μυτιλήνη;

ή ο  κος Γιαννάκης καταλογίζει ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο ότι "παρέπεσαν" δικαιολογητικά;

Δυστύχως για άλλη μια φορά οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου γίνοται θύματα ...



 

 

up date Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη

ΠΡΟΣ: Lesvosnews.net

 

Σε σημερινό σας δημοσίευμα με τίτλο «Απίστευτη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη…», αναφερθήκατε σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (Δημοκράτης) σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για κώλυμα στην υπογραφή σχεδίου σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και την Δόμηση Αιγαίου Α.Ε.  για την παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους Δολωματικό  ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η αναφορά από την πλευρά μου της μη σωστής εξέτασης των φακέλων έγινε για την υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι για την Επιτροπή Διαγωνισμού και την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όπως αναφέρεται λανθασμένα στο δημοσίευμά σας.

Στην προσφορά της εταιρείας Δόμηση Α.Ε. επισυναπτόταν βεβαίωση του Επιμελητηρίου Λέσβου όπου φαίνεται ποιοι και με ποιό ποσοστό συμμετέχουν στην Α.Ε.

Το ίδιο ακριβώς δικαιολογητικό υπήρχε και στον περσινό διαγωνισμό και το Ελεγκτικό Συνέδριο το αποδέχτηκε.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει αντίθετη άποψη από αυτήν που εκφράστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και για αυτό αύριο 10 Ιουλίου 2013 ο ίδιος  ο Περιφερειάρχης  μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει Αίτηση Ανάκλησης της απόφασης προσδοκώντας ότι η συνεδρίαση που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της άμεσης έναρξης των ψεκασμών και ότι η Περιφέρεια δεν διαπραγματεύεται θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια.

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

                              

Αντώνης Γιαννάκης

Αντιπεριφερειάρχης

 

Απάντηση Lesvosnews.net


Αν διαβάσει κάποιος με προσοχή τη δήλωση του κ. Γιαννάκη θα αντιληφθεί ότι δεν γίνεται κατανοητό που "παρέπεσαν" τα δικαιολογητικά.
Ακόμη και να δεχτούμε τη διευκρίνηση του κ. Γιαννάκη ότι αφορά το Ελεγκτικό Συνέδριο πιστεύουμε ότι η δήλωσή του είναι άστοχη. Δεν μπορεί για διαγωνισμούς  αυτού του μεγέθους να χρησιμοποιούνται εκφράσεις του στιλ  "παρέπεσαν".
Χρειάζεται υπευθυνότητα και σε περίπτωση που η ευθύνη ανήκει στο Ελεγκτικό Συνέδριο τότε να τοποθετηθεί δημόσια η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι προηγουμένως η Περιφέρεια  έχει  εξασφαλίσει ότι  δεν έχει καμία ευθύνη.
Τέλος δεν αμφισβητούμε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την δακοκτονία.

 


 

Διαβάστε για το θέμα τις αντιδράσεις των:

Βασίλη Τεντόμα και της  περιφερειακής παράταξης ''Αγώνας για τα Νήσια μας"

Μοιράσου το άρθρο!