Πολιτική

14/02/2023 - 19:54

Διακοπές νερού και υψηλοί λογαριασμοί - Συζήτηση με συμμετοχή της ΔΕΥΑΛ ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Συκάς, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ) κ. Γιώργο Φλώρο, και επισήμανε την ανάγκη ενημέρωσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Καλλονή, την οποία και αποδέχτηκε.

Έχουμε πολλές φορές ζητήσει στις διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με δελτία τύπου την ανάγκη ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων ως προς την πορεία της επιχείρησης, για τις διαμαρτυρίες των συνδημοτών μας που αφορούν τους υψηλούς λογαριασμούς και τις επανειλημμένες διακοπές νερού. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη να γίνουν ουσιαστικά έργα υποδομής (υδρομάστευση πηγών, λιμνοδεξαμενές, φράγματα, δίκτυα κλπ), που έχουν σχέση άμεσα με την ύδρευση, καθώς το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Οι κάτοικοι του νησιού μας πρέπει να έχουν φθηνό, καθαρό και ποιοτικό νερό, το οποίο είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για να στηριχθεί οποιαδήποτε αναπτυξιακή δραστηριότητα όπως π.χ. ο τουρισμός.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης, να είναι θέμα συζήτησης η διαδημοτική επιχείρηση και συγχρόνως να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ για να είναι παρών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου

Βαξεβάνης Σταύρος

Κλομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης

Μοιράσου το άρθρο!