Πολιτική

16/01/2013 - 13:41

Δηλώσεις Αντιδημάρχου Πλωμαρίου για το αγροικό δίκτυο

Δηλώσεις Αντιδημάρχου Πλωμαρίου για το αγροικό δίκτυο

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, Δημήτρης Μουτζούρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την ημερομηνία αναλήψεως των καθηκόντων μου στις 14 Δεκεμβρίου 2012, ως Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, επισκέπτομαι συνεχώς και αδιαλείπτως της Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου (Μπορός), Ακρασίου, Αμπελικού και τους Οικισμούς, Μέσα και Κάτω Δρώτα, συνοδευόμενος από τους Προέδρους και μηχανικούς του Δήμου, για την αποκατάσταση των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο και στην ύδρευση των Οικισμών Μέσα και Κάτω Δρώτας, καθώς και στην αποκατάσταση των συναφών βλαβών στην εν λόγω περιοχή, αρμοδιότητας του Δήμου Λέσβου.

Υπενθυμίζω ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Βουνάτσος συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, στην επίσκεψή του στις ως άνω περιοχές (πλην Δρώτας), προς πραγματοποίηση αυτοψιών, αμέσως μετά τη θεομηνία.

Ήδη έχει αποκατασταθεί πλήρως η ύδρευση των ως άνω οικισμών από υδραυλικούς του Δήμου, επί παρουσία μου. Είχε επίσης αποκατασταθεί η βατότητα στο αγροτικό οδικό δίκτυο Ακρασίου - Μέσα και Κάτω Δρώτας, μετά την πρόσφατη θεομηνία. Η νεροποντή, όμως, του προηγούμενου Σαββάτου, δημιούργησε νέο μικροπρόβλημα στη βατότητα τους δρόμου αυτού, το οποίο αποκαταστάθηκε χθες.

Σημειώνω ότι το πρόβλημα στη βατότητα του ως άνω δρόμου δημιουργείται επειδή έχει μεταφερθεί η κοίτη του χείμαρρου της Δρώτας, εντός του ως άνω αγροτικού δρόμου, η επαναφορά της οποίας δεν είναι ευθύνη του Δήμου Λέσβου, αλλά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προς την οποία έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο από τις 23 Δεκεμβρίου 2012, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. Στο μεταξύ όμως εμείς με μηχανήματα δικά μας και μισθωμένα, επεμβήκαμε όπως προανέφερα και αποκαταστήσαμε την κοίτη του ως άνω χειμάρρου. Τώρα, όσον αφορά την υπόλοιπη αγροτική οδοποιία: αποκαταστάθηκε η βατότητα στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Νεοχωρίου (Μπορός). Και συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας στην Τοπική Κοινότητα Ακρασίου, καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Αμπελικού, σε συνεργασία με τα μηχανήματα της Εθελοντικής Ομάδας «ΑΜΠΕΛΟΣ», στην τελευταία αυτή περίπτωση.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι οι ως άνω αγροτικές περιοχές, είναι οι πλέον βαρύτατα πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία, είναι ορεινότατες και το αγροτικό τους δίκτυο έχει μεγάλο μήκος χιλιομέτρων και μικρή προσβασιμότητα, λόγω των μεγάλων κλίσεων.    

Μοιράσου το άρθρο!