Πολιτική

16/07/2013 - 18:07

Δήλωση Γ. Ζερδελή για την απεργία της 16ης Ιουλίου

Δήλωση Γ. Ζερδελή για την απεργία της 16ης Ιουλίου

«Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο λαός μας έχει διαλέξει το δρόμο της αντίστασης ενάντια στις πολιτικές που τον θέλουν εξαθλιωμένο. Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε στη βουλή και το δρόμο τον αγώνα των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων που παλεύουν για το ψωμί τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση με διαδικασίες fast track χωρίς να την απασχολεί η καταφανέστατη παραβίαση του Συντάγματος. Επιπλέον, όμως, έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι αλλά ότι η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς θα επαναπροσλάβει όσους εργαζόμενους του δημοσίου απολυθούν με τις διαδικασίες που αυτό προβλέπει, με πρόταση νόμου την οποία κατέθεσε η κοινοβουλευτική μας ομάδα στη Βουλή πριν από 5 μήνες, για την κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων των υπαλλήλων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Καλούμε το λαό να εντείνει την αντίστασή του μέχρι να φύγει η κυβέρνηση της βαρβαρότητας και της υποταγής. Σε αυτό τον αγώνα δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να λείψουμε από το πλευρό του.»

Μοιράσου το άρθρο!