Πολιτική

16/05/2014 - 11:42

Δημήτρης Μαλλιαρός: Ο λόγος που είμαι υποψήφιος με την Α. Κυρίτση

style="text-align: justify;"> 
Η απόφαση μου να πάρω μέρος  ενεργά και για πρώτη φορά, στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν δύσκολη. Είχαν προηγηθεί στα προηγούμενα χρόνια, οι αγώνας κατά του Καλλικράτη και κατά της φυγής των υπηρεσιών από το Πλωμάρι, όπου συμμετείχα ενεργά και παράλληλα κάλυπτα τα γεγονότα για να υπάρχει ενημέρωση μέσω του blog.
 
Από το 2010, που καταργήθηκε ο Δήμος Πλωμαρίου και οι 13 δήμοι του νησιού μας έγιναν ένας, ασχολήθηκα ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά σαν απλός πολίτης και bloger(όχι σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος). Σταδιακά μαζί με εσάς στο πλευρό μου, τους αναγνώστες και φίλους, καταφέραμε πράγματα για το Πλωμάρι. Σε πολλές περιπτώσεις, μόνο όταν δινόταν δημοσιότητα μέσω του Plomarinews, κάποια προβλήματα της καθημερινότητας μας λύνονταν, γιατί αλλιώς δεν ίδρωνε κανένα αυτί… Δώσαμε λύσεις ακόμα και σε πιο δύσκολα προβλήματα χωρίς το φόβο, για το ότι θα εκτεθούμε. Ουσιαστικά αναλάβαμε το ρόλο της αντιπολίτευσης, η οποία ήταν απούσα. Γνωρίζω λοιπόν όπως και πολλοί άλλοι, από πρώτο χέρι τα προβλήματα της καθημερινότητας του Πλωμαρίου και της Λέσβου που είναι κοινά. Τώρα καλούμαι αν εκλεγώ, να δώσω λύσεις και προτάσεις “από μέσα”.
 
Ερχόμαστε στο σήμερα. Το εξώδικο που έλαβα για την δημοσίευση της επιστολής των κατοίκων της Κουρνέλας, με έκανε να σκεφτώ σοβαρά να τα παρατήσω. Κάποιοι άνθρωποι από το Πλωμάρι, στράφηκαν εναντίων μου χωρίς λόγο. Και αυτό ήταν που με ενόχλησε περισσότερο. Υποστήριξη όμως υπήρξε από αρκετούς άλλους ανθρώπους. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιους, θα αναφερθώ στον Ξενοφών Μαυραγάννη, ο οποίος ως γνωστόν, είναι παλαίμαχος δικηγόρος. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ήταν από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό μου, με συμβούλεψε και με καθοδήγησε. Θα ήθελα κοντά μου και τον Μανώλη Αρμενάκα, ο οποίος ανέλαβε να εκπροσωπήσει την εταιρεία. Όμως, όταν με έναν άνθρωπο είσαι μαζί, στους αγώνες για το Πλωμάρι, στις καταλήψεις, στις πορείες, στα συλλαλητήρια στις διαμαρτυρίες, τον θέλεις κοντά σου και στις δύσκολες στιγμές. Βέβαια αυτή είναι η δουλειά του και έτσι είναι.
 
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αποκτήσω έναν θεσμικό ρόλο για να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου, τον οποίο πονάω και δεν μπορώ να βλέπω να ερημώνει. Αυτό θα γινόταν μόνο αν έπαιρνα μέρος στις Δημοτικές ή στις Περιφερειακές εκλογές.
 
Οι γνώσεις μου βασίζονται στην τεχνολογία και στο διαδίκτυο. Από το 2001 ασχολούμαι με την τουριστική προώθηση του Πλωμαρίου στο διαδίκτυο, από το 2008 και με την ενημέρωση μέσα από τις ιστοσελίδες Plomaricity.gr και Plomarinews.gr
 
Διαπίστωσα όπως όλοι σας, ότι τα τελευταία χρόνια η εκάστοτε νομαρχία και περιφέρεια, δεν έκαναν έργα στο Πλωμάρι, σε πολλές περιπτώσεις αδιαφορούσαν. Ακούσαμε υποσχέσεις για δρόμους, φράγμα, πύλη εισόδου, ανάπτυξη και δεν έχει γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Τα περισσότερα έργα, έμεναν στα χαρτιά και στις μελέτες και τα λεφτά δεν έπιασαν τόπο. Επίσης σε τουριστικές εκθέσεις, που λάμβαναν χώρα στο εξωτερικό, το Πλωμάρι δεν αναφερόταν ή είχε ισχνή παρουσία και προβολή.
 
Η αρχική πρόταση που είχα, αφορούσε τη συμμετοχή μου στο δημοτικό ψηφοδέλτιο. Θεωρώ όμως, ότι η περιφέρεια μου ταιριάζει περισσότερο από το Δήμο, λόγω και του αναπτυξιακού της ρόλου και επειδή πάντα άκουγα και πίστευα ότι το Πλωμάρι, δεν είχε αρκετούς ανθρώπους να προασπίσουν τα συμφέροντα μας, αποφάσισα να βγω μπροστά, ειδικά τώρα που είμαι ακόμα νέος. Δε θέλω άλλο, τη μοίρα μου να την ορίζουν οι επαγγελματίες πολιτικοί και νομίζω και εσείς θα θέλατε το ίδιο.
 
Για να έχει το Πλωμάρι δυνατή φωνή στην Περιφέρεια
 
Έτσι λοιπόν, επέλεξα να είμαι στο πλευρό της Αγλαΐας Κυρίτση και των άλλων αγωνιστών του συνδυασμού “Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή”. Επέλεξα τον συγκεκριμένο συνδυασμό διότι στελεχώθηκε με ανθρώπους με συνέπεια και όραμα για το νησί μας και το βόρειο αιγαίο. Στο ψηφοδέλτιο αυτό, δεν υπάρχουν ονόματα γνωστά για το παρελθόν τους και για την ενασχόληση του με τα κοινά ως “επαγγελματίες πολιτικοί”. Πιστεύω στην αλλαγή και στην ανατροπή, που θα δώσει η ίδια η κοινωνία της Λέσβου και των νησιών μας.
 
Με τιμά και το γεγονός ότι έλαβα προτάσεις και από δυο ακόμα δημοτικούς συνδυασμούς, τις οποίες όμως απέρριψα για ιδεολογικούς και προσωπικούς λόγους.
 
Η πενταετία που έρχεται είναι κρίσιμη. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα συνεχίσω το έργο μου για το Πλωμάρι και θα βρίσκομαι και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή.
 
Όπως αναγράφεται και στο Σύνταγμα της Ελλάδας, “Οι Έλληνες δικαιούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο. Άρθρο 120 του Συντάγματος(Ισχύει για όλους τους λαούς της γης).” Ένα μέσο, είναι και το δικαίωμα του “εκλέγειν και του εκλέγεσθαι”. Εγώ επέλεξα να παλέψω για το δεύτερο. Εσείς παλέψτε για το πρώτο, το μόνο “όπλο” σας είναι η ψήφος σας. Όχι στην αποχή ναι στην ενεργή συμμετοχή. Ζητάμε τη στήριξη σας!
 
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές άλλωστε, δε ψηφίζουμε μόνο κόμματα, ψηφίζουμε και με γνώμονα τα πρόσωπα. Το θετικό είναι, ότι υπάρχουν αρκετοί άξιοι υποψήφιοι από το Πλωμάρι σε αρκετούς συνδυασμούς, για να επιλέξετε.
 
Το μόνο που υπόσχομαι, είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως πάντα.
 
*Για όσους δε με γνωρίζουν, ένα σύντομο βιογραφικό.
 
Ο Δημήτρης Μαλλιαρός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στις 12 Ιανουαρίου 1985, είναι γιος του Γιάννη Μαλλιαρού και της Μαρίας Ces Dominguez, και κατοικεί στο Πλωμάρι.
 
Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Τεχνολογίας Internet δημόσιου ΙΕΚ, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων marketing και προώθησης.
 
Εργάζεται στο χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου από το 2001, το 2011 ίδρυσε ατομική επιχείριση, με αντικείμενο την σχεδίαση ιστοσελίδων, την τουριστική προώθηση και την ειδησεογραφία της Λέσβου.
 
Βιώνοντας τις συνέπειες του Καλλικράτη και της μαράζωσης, αποφάσισε να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολίτης, μετέχοντας ακόμη πιο ενεργά και επιλέγοντας τον συνδυασμό της Αγλαΐας Κυρίτση, εκτιμώντας και συνυπολογίζοντας για την επιλογή αυτή, το ότι ο συνδυασμός αυτός έχει στελεχωθεί από ανθρώπους άφθαρτους, συνεπείς, με αριστερή συνείδηση και όραμα για τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.
 
Από το 2007 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ενεργά στον Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής και από το 2008 εκλέγεται συνεχώς στο Διοικητικό Συμβούλιο, έχοντας επιδείξει σημαντική προσφορά.
 
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στη Σπάρτη και στη Μυτιλήνη, με ειδικότητα διαβιβαστής και οδηγός αυτοκινήτου.
 
Στο ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία, με την ποδηλασία και είναι συλλέκτης μουσικών δίσκων βινυλίου.
 

Μοιράσου το άρθρο!