Πολιτική

04/02/2013 - 10:47

Δραστηριότητες Δημάρχου Λέσβου σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη

Δραστηριότητες Δημάρχου Λέσβου σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Δημήτρη Μουτζούρη και Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου Κώστα Μουτζούρη και την Αντιπρόεδρο Βούλα Γερακίτου, παρέστη στην ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «ΑΙΓΕΑΣ» Πλωμαρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε αθλητές του Συλλόγου και παραδόθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Συλλόγου, προσφορά του ασφαλιστικού συμβούλου της INTERAMERICAN στο Πλωμάρι, Μιχάλης Μαμάκος, τέως Προέδρου του «ΑΙΓΕΑ» και τέως Δημάρχου Πλωμαρίου.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ομάδας, Στέφανο Σανιδά για την πρόσκληση, ευχήθηκε πολλές επιτυχίες στην ομάδα, υπενθυμίζοντας το αθλητικό ιδανικό των αρχαίων Ελλήνων του «ευ αγωνίζεσθαι» και θυμήθηκε με συγκίνηση ότι ο αείμνηστος πατέρας τους Φωκίων Βουνάτσος, δημιούργησε τον εν λόγω Σύλλογο στα 1949 και διετέλεσε επί μακρά σειρά ετών Πρόεδρος του «ΑΙΓΕΑ» και ο Σύλλογος ανέπτυξε σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό έργο εκείνη την εποχή των δύσκολων μετεμφυλιακών χρόνων. Ανακοίνωσε δε ότι θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Λέσβου να αναλάβει την έκδοση λευκώματος με την ιστορία και τις δράσεις του «ΑΙΓΕΑ», ο οποίος έκλεισε 64 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και είναι ένας εκ των παλαιοτέρων αθλητικών συλλόγων του νησιού μας. Τέλος, συνεχάρη τον κ. Μιχάλη Μαμάκο και τα παριστάμενα στελέχη της INTERAMERICAN για την προσφορά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές και τους χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, το πρωί, ο Δήμαρχος, μαζί με τον τέως Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Δημήτρη Μουτζούρη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλαγιάς, Πέτρο Φωτέλλη, παρέστη την ημέρα της Υπαπαντής στον εορτάζοντα ιστορικό ναό της Πλαγιάς και παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ.κ. Χρυσόστομο.

Το μεσημέρι ο κ. Βουνάτσος παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Σπιλάνη. 

  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας του Ορφανοτροφείου – Οικοτροφείου θηλέων Α.Π. ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗ, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης και Προέδρου του Ιδρύματος κ.κ. Ιακώβου.

Τέλος το βράδυ, παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Πιττό για την πρόσκληση κάλεσε τους μηχανικούς, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να συνδράμουν για να προχωρήσουν τα έργα στο Δήμο Λέσβου και ευχήθηκε το 2013 να είναι καλύτερη χρονιά για τον κλάδο απ’ ότι η προηγούμενη.

Μοιράσου το άρθρο!