Πολιτική

11/02/2020 - 06:49

Επέλεξαν να γίνουν πολιτικά τσιράκια του Μηταράκη και της Κυβέρνησης

Κρίμα για τη Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, η μαύρη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης και την Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη.

Το χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μυτιλήνης, λίγες ώρες μετά την επιλογή της θέσης της κλειστής δομής μεταναστών στη θέση «Καράβα» με την απαράδεκτη μέθοδο της επίταξης, αρνήθηκε να καταδικάσει τον Κυβερνητικό αυταρχισμό και επιπλέον ο Δήμαρχος Μυτιλήνης θα μεταβεί μόνος του στη συνάντηση της Αθήνας την Πέμπτη ενώ ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο.

Είναι πραγματικά λυπηρό που τούτη την κρίσιμη ώρα κάποιοι επιλέγουν να γίνουν πολιτικά τσιράκια της Κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε προς ψήφιση το ήδη ψηφισμένο ψήφισμα από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στις νέες εξελίξεις, χωρίς καμία καταδίκη της επίταξης!  (Λεπτομέρεια: επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου είχε ξεκινήσει νωρίτερα γνώριζαν την απόφασή του)

Αυτό προκάλεσε άμεσα την αντίδραση των παρατάξεων «Με Πυξίδα τον πολίτη» και «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόσο η Ερ. Χιωτέλη όσο και και η Ν. Τσιριγώτη κατηγόρησαν την Δημοτική Αρχή ότι συμπλέει με την Κυβέρνηση.

Και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Αστυρακάκης επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» ζήτησε να γίνει αναφορά στην επίταξη. Ο Δήμαρχος όμως επέμενε να μην υπάρχει καμία αναφορά στην επίταξη! Ακολούθησε ένταση…

Τελικά οι παρατάξεις «Πυξίδα» και «Λαϊκή Συσπείρωση» μη μπορώντας να ανεχθούν ψήφισμα χωρίς καταδίκη της επίταξης αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Βάλεσης και Εφη Γιαννάκα. Συγκεκριμένα καταδίκασαν την επίταξη, ζήτησαν να μην πάει ο Δήμαρχος στη συνάντηση στην Αθήνα και ως ύστατο μέσο πίεσης πρότειναν αν χρειαστεί να παραιτηθεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θέτοντας από τώρα στη διάθεση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τις παραιτήσεις τους. 

Ανακοινώσεις από τις δημοτικές παρατάξεις:

Λαϊκή Συσπείρωση: Απ’ έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!

Με Πυξίδα τον Πολίτη: "Ο κ. Κύτελης έμεινε μόνος του να σέρνει τον αραμπά!"

 

Μοιράσου το άρθρο!