Πολιτική

08/08/2012 - 17:38

Επίκαιρη ερώτηση Γ.Ζερδελή για προνοιακά επιδόματα

Επίκαιρη ερώτηση  Γ.Ζερδελή για προνοιακά επιδόματα Λέσβος

&n

bsp;

Ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Γιάννης Ζερδελής, μαζί με άλλους δεκατρείς βουλευτές του συμμαχικού σχήματος, κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον επιχειρούμενο σφαγιασμό των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην επίκαιρη ερώτησή τους, υπογραμμίζουν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας την πολιτική λιτότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων των τριών τελευταίων χρόνων, σαρώνει ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αποσαθρώνοντας τις εναπομείνασες προνοιακές δομές.

Στην κατατεθείσα επερώτηση οι βουλευτές επισημαίνουν ότι  λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης στη  χορήγηση προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων εξαναγκάζονται στην απόλυτη φτώχεια ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ταυτόχρονα, χιλιάδες ΑμεΑ είναι εγκλωβισμένα σε λίστες αναμονής και περιμένουν επί μήνες να κριθούν από τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και για τον καθορισμό των ποσοστών της, με αποτέλεσμα να μην έχουν αυτό το διάστημα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην τους χορηγούνται οι συντάξεις/επιδόματα αναπηρίας και άλλες κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και να κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.

Καταλήγοντας,  οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ερωτούν τον Υπουργό, μεταξύ άλλων:

  1. Εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων 
  2. Εάν είναι στις προθέσεις της να περικοπούν με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα επιδόματα
  3. ε ποιες ενέργειες θα προβεί για να χορηγηθούν άμεσα στα ΑμεΑ τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται και για την άμεση υγειονομική κρίση της αναπηρίας τους και των ποσοστών της από τα αρμόδια ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  4. Εάν θα αναζητήσει η κυβέρνηση  μόνιμους νέους δημόσιους συμπληρωματικούς πόρους για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων με σταθερές δομές υπηρεσιών και ποιοι θα είναι αυτοί;

Μοιράσου το άρθρο!