Πολιτική

10/05/2014 - 07:33

Επισκέψεις Φωτή Ξύδα στη Βορειοδυτική Λέσβο - Μεγάλη ανταπόκριση δημοτών

Μ

ε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς δημοτών συνεχίζονται οι επισκέψεις και επαφές του υποψηφίου Δημάρχου, επικεφαλής του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο, κ. Φωτή Ξύδα, στα χωριά του Δήμου Λέσβου, όπου γίνονται ενημερώσεις για τις αρχές και τις θέσεις του Συνδυασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε την Τετάρτη την Αγία Παρασκευή και την Νάπη, όπου περιόδευσε στην αγορά και συνομίλησε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής τους. Από την πλευρά του, ο κ. Ξύδας, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά τους, επιλύοντας άμεσα τα προβλήματα που υφίστανται  (αγροτικό οδικό δίκτυο κλπ). «Θα στηρίξουμε κάθε ενέργεια που θα βοηθήσει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων  και τη σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, με στόχο την εξασφάλιση πλεονεκτημάτων και για τους δύο τομείς» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Φωτής Ξύδας.

Προχθες, ο κ. Ξύδας, επισκέφθηκε το δυτικό τμήμα του νησιού, αρχής γενομένης από την  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, (Μονή Υψηλού) όπου παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε  ο Αρχιμ. π. Ραφαήλ με τη συμμετοχή ιεραρχών και παρουσία πλήθους κόσμου.

Ακολούθως, επισκέφθηκε  την Ερεσό, το Σίγρι, τα Χίδηρα  και τη Βατούσα,  χωριά με διαφορετική φυσιογνωμία και ρυθμούς ανάπτυξης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων που θα θέσει η νέα Δημοτική Αρχή για την περιοχή είναι: η βελτίωση του οδικού και αγροτικού δικτύου, η στήριξη του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα,  η επίλυση των περιβαλλοντικών θεμάτων, των οικισμών, της σημαντικότατης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και η δυναμικότερη προβολή του δυτικού τμήματος με ρεαλιστικούς στόχους για νέες μορφές τουρισμού την επόμενη πενταετία. 

 

To πρωί της Παρασκευής  υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου κ. Φωτής Ξύδας επισκέφθηκε το πρωί Δημόσιες Υπηρεσίες, ενώ το βράδυ βρέθηκε μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους στα χωριά του τέως Δήμου Γέρας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!