Πολιτική

14/05/2020 - 23:41

Επίσκεψη Αλκιβιάδη Στεφανή στη Λέσβο για την "τρύπα" στο βόρειο τμήμα του νησιού μας

Εκτάκτως και χωρίς να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις βρέθηκε σήμερα στη Λέσβο ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφάνης. Οι τελευταίες αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο (το μοναδικό νησί στο Βόριεο Αιγαίου που τις τελευταίες ημέρες είχε αφίξεις) έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στελέχη των δύο Υπουργείων κάνουν λόγο για "τρύπα" που υπάρχει στο βόρειος μέρος του νησιού.

Σήμερα λοιπόν νωρίς το απόγευμα έφθασε στη Λέσβο ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και αμέσως επισκέφθηκε την περιοχή του Μολύβου όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση με στελέχη του Λιμενικού και της Frontex. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αναφορά στις τελευταίες αφίξεις μεταναστών και εξετάστηκε με κάθε λεπτομέρεια τι δεν πήγε καλά. Παράλληλα εξετάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο που υπάρχει για τη φύλαξη των θαλασσιών συνόρων.

Λίγο αργότερα ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε την Αχλαδερή. Στο μνημείο στο Δάσος Αχλαδερής όπου έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του αεροσκάφους ο Αντισμήναρχος Στέφανος Κουρελιάς ο κ. Στεφανής κατέθεσε στεφάνι και τίμησε τη μνήμη του ηρωικού πιλότου.

 

Μοιράσου το άρθρο!