Πολιτική

03/06/2013 - 13:58

Επίσκεψη Γ. Ζερδελή στη Στύψη

Επίσκεψη Γ. Ζερδελή στη Στύψη

Κ

λιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος στη Λέσβο Γιάννη Ζερδελή, επισκέφτηκε τη Κυριακή 2 Ιουνίου τη Στύψη.
Κατά την επίσκεψη το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου συζήτησε με μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης και με μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού, αλλά και με πολλούς κατοίκους του χωριού.
Ομόθυμη ήταν η ανησυχία των κατοίκων για την ποιότητα του πόσιμου νερού του χωριού, καταλογίζοντας ευθύνες στο δήμο, αλλά και στη πολιτεία για το θέμα. Παράλληλα γι’ ακόμα μια φορά και σ’ ένα ακόμα χωριό, τέθηκε έντονα και το θέμα της κακής κατάστασης του αγροτικού δικτύου. Τέλος διατυπώθηκαν από τους αγρότες έντονες διαμαρτυρίες για το νέο χαράτσι των 50 € που επιβάλλεται για τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης και μάλιστα σε περίοδο οξύτατης κρίσης.
Μετά την επίσκεψη ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Γι’ άλλη μια φορά και σε ένα ακόμα χωριό διαπιστώσαμε από κοντά αυτό που όλη πια στη Λεσβιακή Ύπαιθρο νοιώθουν στη καθημερινότητα. τους. Δημόσια αγαθά, όπως το νερό, απαξιώνονται εσκεμμένα από την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και την ανικανότητα του Δήμου Λέσβου και γίνονται εύκολη λεία στα χέρια επίδοξων κερδοσκόπων, που περιμένουν να τα μετατρέψουν σε προϊόν, που θα πωλείται πανάκριβα στους κατοίκους του νησιού Γιατί αν η προμήθεια χλωρίου γίνεται για το Δήμο Λέσβου μια επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία και η πρόσληψη υδρονομέων απαγορεύεται απ’ τα μνημόνια, τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που βλέπουμε. Την ίδια ώρα τα νέα  χαράτσια αποψιλώνουν το ήδη πενιχρό εισόδημα των αγροτών. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για να σταματήσει την καταστροφή που οδηγείται η χώρα και ο λαός της. Με έξοδο απ’ τα μνημόνια, με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας, σε όφελος του λαού και του τόπου».

Μοιράσου το άρθρο!