Πολιτική

14/08/2013 - 16:02

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στη Πυροσβεστική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εργαζόμενους στη Πυροσβεστική Λέσβου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές Χαρά Καφαντάρη και Γιάννη Ζερδελή

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αποτελούμενο από τα μέλη της Ν.Ε. Γιώργο Πάλλη και Νίκο Χρυσάφη και τους βουλευτές Λέσβου Γιάννη Ζερδελή, και Β’ Αθηνών Χαρά Καφαντάρη, επισκέφτηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη και συνομίλησαν με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Κατά την επίσκεψη η Χαρά Καφαντάρη, έθεσε το θέμα του νέου σχεδίου νόμου για το Πυροσβεστικό σώμα, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την τριχοτόμηση που επιχειρείται στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι υπάλληλοι, υπάλληλοι πενταετών συμβάσεων και συμβασιούχοι) και μίλησε για μια πυροσβεστική όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν μια ενιαία εργασιακή σχέση με πλήρη εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα». Ακόμα η Χαρά Καφαντάρη  είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει πλήρως τον ρόλο των πυροσβεστών, που με πενιχρά μέσα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της φετινής αντιπυρικής περίοδου.

Τέλος οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως στα άμεσα καθήκοντα μια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεταξύ των άλλων η  επαναφορά και η αναβάθμιση ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου που ρύθμιζε τις εργασιακές σχέσεις και το πλαίσιο συλλογικής διαπραγμάτευσης και που κατέστρεψαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων. «Οι  ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, η προστασία από τις απολύσεις, η αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, η κατάργηση της μαύρης και επισφαλούς εργασίας, η ενίσχυση του ρόλου  των συνδικάτων και η ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ πυλώνες της παραγωγικής διαδικασίας της χώρας. Η προώθηση της δημοκρατίας στους τόπους εργασίας, η καθιέρωση θεσμών εργατικού και κοινωνικού ελέγχου ανεξάρτητων από το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά που θα περιλαμβάνου14. κααα﷽﷽ιλαμβωγικής διαδικασάν εκπροσώπους των εργαζομένων που θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται από εκείνους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτους στόχους μας», τόνισαν οι δύο βουλευτές.

Την προηγούμενη Παρασκευή 9 Αυγούστου εξάλλου, οι δύο παραπάνω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι από στελέχη της  Οργάνωσης Μελών Πέτρας – Μήθυμνας του ΣΥΡΙΖΑ και από μέλη της Ν.Ε. του κόμματος, επισκέφτηκαν το Σκουτάρο και την Άναξο. Κατά τη συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού αναδείχθηκε το σοβαρό θέμα της υγειονομικής κάλυψης, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που προξένησε στα χωριά η εφαρμογή του Καλλικράτη και η αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής να τα αντιμετωπίσει.

Μοιράσου το άρθρο!