Πολιτική

19/01/2022 - 15:50

Ερασιτεχνισμός και ανικανότητα άφησαν την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας χωρίς Προϊστάμενο - Καταπέλτης ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την Περιφερειακή Αρχή

Η απίστευτη ολιγωρία, ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα στην διεκπεραίωση μιας απλής διοικητικής πράξης από την Περιφερειακή Αρχή είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς  Προϊστάμενο η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας με αρνητικές συνέπειες  στην ανάπτυξη και την διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων του αγροτικού μας τομέα.

(Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από το Lesvosnews.net )

Κι αυτό σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που θα αρχίσει η αξιολόγηση του προγράμματος νέων αγροτών, οι παραλαβές των σχεδίων βελτίωσης, η πληρωμή των ενισχύσεων μεταφοράς ζωοτροφών, κ.α.

Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή  δεν μαθαίνει από τα λάθη της όταν με την μετάθεση υπαλλήλου της σε άλλη Διεύθυνση καθυστέρησε την πρόσληψη των τομεαρχών δακοκτονίας με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εργασίας καταπολέμησης του Δάκου.

Επίσης συχνές είναι οι διαπιστώσεις πως η Περιφερειακή Αρχή αντί να ασχοληθεί σοβαρά με την ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα αρκείται σε ανακοινώσεις και ενέργειες καθαρά επικοινωνιακές για λόγους εντυπώσεων όπως είναι η ίδρυση «Γραφείου ΕΛΓΑ» που όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη θεομηνία δεν προσέφερε τίποτα απολύτως στον αγροτικό κόσμο.

Η Περιφερειακή Αρχή,  όπως δείχνουν οι πράξεις της, μέχρι τώρα, αρνείται να αντιληφθεί την σπουδαιότητα του αγροτικού μας τομέα, γι’ αυτό κατήργησε και την Αντιπεριφέρεια  αγροτικής Οικονομίας, εκχωρώντας τις αρμοδιότητες αυτής σε χωρικό Αντιπεριφερειάρχη!

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία  της Δ/νσης Αγροτικής οικονομίας  και να φροντίσει άμεσα στην τοποθέτηση Προϊσταμένου στην παραπάνω Υπηρεσία. 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Θεματική Αγροτικού

 

Μοιράσου το άρθρο!