Αγροτικά - Αλιεία

19/01/2022 - 08:47

Αστοχίες Περιφερειακής Αρχής Κώστα Μουτζούρη - "Πάγωσε" ο αγροτικός κόσμος

Χωρίς Προϊστάμενο από χθες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομάις

Κι ενώ η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει  το ενδιαφέρον της για τον αγροτικό κόσμο (μέχρι αγροτικούς δρόμους «τρέχουν»…) εντούτοις μια σειρά από αστοχίες ( ;)  αποδεικνύουν την αδιαφορία τους ή την ανικανότητά τους  ή και κάτι άλλο σχετικά με τον αγροτικό τομέα.

Από χθες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  είναι χωρίς  Προϊστάμενο με αποκλειστική ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μουτζούρη.  Μια σειρά από αστοχίες ή αδιαφορία ή σκοπιμότητες αν προτιμάτε είχαν ως αποτέλεσμα ο μέχρι χθες Προϊστάμενος Γιώργος Λαγουτάρης να μην μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς ακύρωσε την εκ νέου τοποθέτησή του που είχε γίνει το Νοέμβριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια σειρά από διαδικασίες  που είναι σε εξέλιξη και «τρέχουν» από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας παγώνουν!  Ενδεικτικά αναφέρουμε πληρωμές επενδυτικών σχεδίων στον αγροτικό τομέα , πληρωμές Νέων  Γεωργών  2016, αξιολόγηση φακέλων Νέων Γεωργών 2021, πληρωμές μεταφοράς ζωοτροφών, αναδασμός Ατσικής  και πολλές άλλες διαδικασίες που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική ζωή των αγροτών και του νησιού μας.  Με δύο λόγια η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας είναι μια υπηρεσία που έχει κομβικό ρόλο στην οικονομία του νησιού μας. Κάτι που μάλλον η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη δεν το έχει καταλάβει…

Αλλιώς πώς να εξηγήσει κάποιος όλα όσα έχουν συμβεί….

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο κ. Λαγουτάρης τοποθετήθηκε στη θέση του πριν από 6 χρόνια περίπου από την Περιφερειακή Αρχή της  Χ. Καλογήρου.  Πριν από μερικούς μήνες έγινε εκ νέου η τοποθέτησή του ωστόσο υπήρξε προσφυγή  από υπάλληλο της Περιφέρειας κατά της απόφασης. Η  προσφυγή έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Αξίζει να τονιστεί ότι εδώ έχουμε την πρώτη αστοχία εκ μέρους της Περιφέρειας που αφορά στον τρόπο που έγινε η διαδικασία επανατοποθέτησης. 

Η μεγάλη όμως αστοχία ήρθε μετά από μερικές εβδομάδες…Πραγματικά εδώ αποδεικνύεται όλη η ανικανότητά της Περιφερειακής Αρχής…

  Μετά την προσφυγή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζήτησε τις θέσεις της Περιφέρειας για να εξετάσει την ένσταση. Κανείς  ΠΟΤΕ από την Περιφέρεια δεν απάντησε!  Με απλά λόγια αγνόησαν το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης!  Επομένως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε το καθήκον της εξέτασε την υπόθεση  χωρίς να έχει τα επιχειρήματα και τις θέσεις της Περιφέρειας και ως εκ τούτου ακύρωσε την επανατοποθέτηση του  κ. Λαγουτάρη.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα χθες το πρωί και τώρα στην Περιφέρεια ψάχνονται ποιος έπρεπε να απαντήσει και δεν απάντησε… Μιλάμε για τέτοια οργάνωση…. Τόσο είναι το ενδιαφέρον τους για τα θέματα του αγροτικού κόσμου!

Αξίζει να τονιστεί ότι πριν από μερικούς μήνες  ο κ. Λαγουτάρης είχε συγκρουστεί με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη αν και το τελευταίο διάστημα η συνεργασία  του με την Περιφερειάρχη και αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη  ήταν ικανοποιητική. 

Μήπως ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να εξετάσει ποιοι τελικά αποφάσισαν να μην απαντήσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μήπως τελικά δεν είναι μόνο θέμα αστοχίας ή ανικανότητας;  Μήπως έχουμε να κάνουμε με σκοπιμότητες;

Ο κ. Λαγουτάρης όσο ήταν στη θέση του κατάφερε σε συνεργασία με την Περιφέρεια (και με την Περιφερειακή Αρχή Καλογήρου και με την Περιφερειακή Αρχή Κώστα Μουτζούρη) να «τρέξει» αρκετές δράσεις (πχ για το ελαιόλαδο, γλυκάνισο κτλ) και να έχει πάντα ανοιχτές πόρτες σε όλους τους αγρότες του νησιού μας.  Επίσης κατάφερε να αναβαθμίσει την δακοκτονία και να δώσει λύσεις  σε δύσκολες καταστάσεις.

Αναμένουμε από την Περιφερειακή Αρχή να δώσει απαντήσεις και λύσεις..

Μοιράσου το άρθρο!