Πολιτική

03/04/2013 - 16:52

Ερώτηση Γ. Ζερδελή αποκαλύπτει την «κολοκυθιά» της κυβέρνησης για τις απολαβές των εργαζομένων προς διαθεσιμότητα

Ερώτηση Γ. Ζερδελή αποκαλύπτει την «κολοκυθιά» της κυβερνήσης για τις απολαβές των εργαζομένων προς διαθεσιμότητα

trong>Ποιος παραπληροφορεί; Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης ή η Αρχή Πληρωμής;

Σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

Το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Οικονομικών πετάει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης αναφορικά με την τήρηση των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων των Μονομελών Πρωτοδικείων Λέσβου και Χίου, που διατάσσουν την παραμονή με πλήρεις απολαβές των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στους δύο Δήμους.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Ζερδελή, σχετικά με την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στο σκέλος που αφορά στην καταβολή του συνόλου των αποδοχών των υπαλλήλων μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο υπεύθυνος της Αρχής Πληρωμής κ. Παύλου σε σχετική παρέμβαση σχετικά με τους λόγους της μη εφαρμογής της δικαστικής απόφασης του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, παρέπεμψε σε «εντολές» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μη τήρηση της δικαστικής απόφασης; Και τέλος πάντων η κυβέρνηση που κατά τα άλλα «κόπτεται» για την εφαρμογή της νομιμότητας, γιατί κάνει πως δεν καταλαβαίνει;

Ή μήπως για την τρικομματική κυβέρνηση νομιμότητα είναι τα μνημόνια και οι εντολές της τρόικας, ενώ τα ελληνικά δικαστήρια και το ελληνικό σύνταγμα τα γράφουμε «στα παλιότερα των υποδημάτων μας»;

Τι λένε γι’ αυτό τα κόμματα της συγκυβέρνησης;


Δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία την ερώτηση και την απάντηση

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Απάντηση Υπουργού 538.34 KB
Ερώτηση Βουλευή Γιάννη Ζερδελή 558.01 KB

Μοιράσου το άρθρο!