Πολιτική

19/10/2012 - 02:29

Ερώτηση Γ. Ζερδελή για κατάργηση ΔΟY Λήμνου και Καλλονής Λέσβου

Ερώτηση Γ. Ζερδελή για κατάργηση ΔΟY Λήμνου και Καλλονής Λέσβου

 

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών 

Θέμα: « Κατάργηση ΔΟY Λήμνου και Καλλονής Λέσβου»

Η πρόθεση να καταργηθούν οι ΔΟΥ Λήμνου και Καλλονής Λέσβου είναι σε πλήρη αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες, με τους εμπλεκόμενους φορείς και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η νησιωτικότητα και οι ιδιαιτερότητες των νησιών για άλλη μια φορά ξεχάσθηκαν για να υπηρετηθούν μνημονιακές επιλογές συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών και υποβάθμισης των νησιών.

Η μόνιμη επωδός των πολιτικών επιλογών που στραγγαλίζουν τις νησιωτικές οικονομίες είναι η μείωση του δημόσιου τομέα και η εξοικονόμηση πόρων.

Όμως στις παραπάνω δυο περιπτώσεις η απώλεια φορολογικών εσόδων αναμένεται πολλαπλάσια του όποιου οφέλους προβλέπει η κατάργηση των δυο αυτών σημαντικών υπηρεσιών και επιβαρύνει με τεράστιο κόστος τους πολίτες των νησιών ιδιαίτερα τους Λημνιούς που είναι υποχρεωμένοι υπό συνθήκες συγκοινωνιακής απομόνωσης να μετακινηθούν για απλές υποθέσεις στην Λέσβο.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Θα λάβει υπόψη του τις τεκμηριωμένες αιτιάσεις των τοπικών κοινωνιών, των φορέων και τη νησιωτικότητα για την μη κατάργηση των ΔΟΥ Λήμνου και Καλλονής Λέσβου

 

2.      Σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα ώστε να μη καταργηθούν οι ΔΟΥ Λήμνου Και Καλλονής ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Ζερδελής Γιάννης

Μοιράσου το άρθρο!