Πολιτική

31/08/2012 - 18:13

Ερώτηση Γ.Ζερδελή για τις οφειλόμενες υπερωρίες του προγράμματος δασοπροστασίας

Ζερδελής Γιάννης,Βουλευτής Λέσβου

yle="text-align: justify; ">Ο Βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Γιάννης Ζερδελής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα τις οφειλόμενες υπερωρίες του προγράμματος δασοπροστασίας 2011 για τους υπαλλήλους των διευθύνσεων δασών Νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Παρόλο που τα δικαιολογητικά για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων έχουν σταλεί, παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πληρωμή των υπερωριακών αποζημιώσεων των υπαλλήλων για το 2011.
Η καθυστέρηση αυτή αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στο ήδη απαξιωμένο πρόγραμμα δασοπροστασίας με τα γνωστά κάθε χρόνο καταστροφικά αποτελέσματα. Η ανάγκη για ολοκληρωμένο, ουσιαστικό και σύγχρονο σχεδιασμό δασοπροστασίας, στον οποίο δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνεται και η φροντίδα για την έγκαιρη πληρωμή των εργαζομένων σε αυτή, αποδεικνύεται περισσότερο αυτονόητη παρά ποτέ, πόσο μάλλον μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στη Χίο που προκάλεσε ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ζημιές, υπογραμμίζοντας τις εγκληματικές ελλείψεις και ολιγωρίες του κρατικού μηχανισμού.
 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Οικονομικών
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Οφειλόμενες υπερωρίες του προγράμματος δασοπροστασίας 2011 για τους υπαλλήλους των διευθύνσεων δασών Ν. Λέσβου, Ν. Χίου και Ν. Σάμου
Με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου απεστάλησαν στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Λέσβου τα δικαιολογητικά για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν το πρόγραμμα δασοπροστασίας του 2011.
Τα έγγραφα στάλθηκαν:
Για τη Δ/νση Δασών Σάμου στις 11/07/12 με Αρ. Πρωτ. 30846/3721
Για τη Δ/νση Δασών Λέσβου στις 27/06/12 με Αρ. Πρωτ. 28365/3414
Για τη Δ/νση Δασών Χίου στις 26/06/12 με Αρ. Πρωτ. 28109/3371
Ωστόσο, παρά του ότι πρόκειται για δεδουλευμένα του έτους 2011, παρά του ότι έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί η δαπάνη, παρά του ότι στο μεγαλύτερο μέρος των ΥΔΕ της χώρας αυτές έχουν πληρωθεί, στις διευθύνσεις δασών των παραπάνω νομών δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τα χρηματικά εντάλματα.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Γιατί δεν έχουν εκδοθεί τα χρηματικά εντάλματα
2. Σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προβούν ώστε το ταχύτερο δυνατό να λάβουν τις υπερωριακές αποζημιώσεις τους οι υπάλληλοι.
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Ζερδελής
 

Μοιράσου το άρθρο!