Πολιτική

05/05/2014 - 13:47

Φωτής Ξύδας: επίσκεψη στο Επιμελητήριο, συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Σ

τα στενά του Καγανιού, περπάτησε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου, επικεφαλής του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο, κ. Φωτής Ξύδας, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους και συνεργάτες του.

Ενημερώθηκε επί τόπου  στις γειτονιές, από τους τοπικούς συμβούλους και κατοίκους,  για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και τις προτάσεις τους για την επίλυση τους. Συνομίλησε με πολλούς κατοίκους που τον χαιρετούσαν εγκάρδια, ενώ όταν κάποια κάτοικος του είπε με παράπονο ότι «μόνο στις εκλογές τους θυμούνται όλοι» εκείνος απάντησε «Εγώ δεν έχω ευθύνη για αυτό. Δεν έχω πολιτικό παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά που ζητώ την ψήφο σας. Δώστε μου την ευκαιρία αυτά που σας λέω να τα κάνω πράξη και αν δεν τα κάνω τότε θα έχετε δίκιο».


«Ευήκοα ώτα» βρήκε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου στο πρόσωπο του επικεφαλής του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο, υποψηφίου Δημάρχου, κ. Φωτή Ξύδα, ο οποίος μετά από δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε, το Σάββατο 03.05.2014, τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και συνεργάτες του.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Θράσο Καλογρίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ και από τις δύο πλευρές κοινή ήταν η πεποίθηση ότι θα πρέπει να είναι συνεχής η συνεργασία των δυο θεσμών για το καλό του Δήμου και του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού.

Στη συνάντηση παρέστησαν και έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους επαγγελματίες, οι  Αντιπρόεδροι κ.κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς και Παρασκευάς Φρατζέσκος, ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Παναγιώτης Τατάκης και ο Νικόλας Αθανάσης Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Ζήτησαν δε, από τον κ. Φωτή Ξύδα, να μελετήσει επισταμένως το υπόμνημα που το ενεχείρισαν ζητώντας του συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

 

-«Γνωρίζετε την ευαισθησία μου σε όλα τα ζητήματα που προαναφέρατε, είπε, ο κ. Ξύδας, ευχαριστώντας τους για την συνάντηση αυτή. Να είστε βέβαιοι ότι όταν ο Λεσβιακός Λαός μας δώσει την εντολή να διοικήσουμε, πολλά από τα ζητήματα αυτά θα επιλυθούν. Ο καθένας μας, Δήμος, Αρχές  Ασφαλείας (Αστυνομία – Λιμενικό), Επαγγελματίες θα συμμορφωθούν σε όσα ορίζει ο νόμος και ο νόμος είναι σαφής σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό. Χρειάζονται να γίνουν και θα γίνουν πολύ περισσότερα στον τομέα του τουρισμού με προσωπική συμβολή μέσω πρωτοβουλιών και επισκέψεων στα απέναντι μικρασιατικά παραλία όπου διατηρώ δεσμούς με τους Δημάρχους των μεγάλων πόλεων και με τους αρμόδιους για τον τουρισμό».

Στο αίτημα δε των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου για ανάπτυξη ο κ. Ξύδας τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον Συνδυασμό του ανακοινώνοντας ότι ως Δημοτική Αρχή θα συσταθεί Αντιδημαρχία Έργων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα.

Σε ότι αφορά την δημιουργία Brand Name με τη χρήση της λέξης Lesvos ή Lesvian μετά από σχετική εισήγηση του Γενικού Γραμματέα κ. Αθανάση Νικόλα, ο κ. Φωτής Ξύδας, δήλωσε ότι «η διεθνής κατάσταση προσφέρεται προκειμένου η χρήση τους να αξιοποιηθεί προς όφελος του τόπου».

Σε σχετικό αίτημα του Οικονομικού Επόπτη, κ. Παναγιώτη Τατάκη, να σταματήσει ο Δήμος να ασχολείται με το εμπόριο ο κ. Ξύδας ήταν σαφής, ξεκαθαρίζοντας ότι «το εμπόριο ανήκει στους εμπορικούς συλλόγους και τα μέλη του. Δεν θέλουμε να πάμε δεκαετίες πίσω όταν το κράτος είχε παρεμβατικό ρόλο στην αγορά. Ο Δήμος μπορεί να παρέχει μόνο στήριξη εάν αντιλαμβάνεται ότι λειτουργούν προς όφελος του τόπου. Δεν  θα κάνει τον επιχειρηματία».

Με αφορμή τη λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και  της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέλιξη της μελέτης για το συνεδριακό κέντρο στο ισόγειο του Επιμελητηρίου, ο κ. Ξύδας δήλωσε γνώστης των προβλημάτων τονίζοντας ότι θα προχωρήσει στην βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων. «Ο καθένας οφείλει και θα κάνει την δουλειά του και δόξα τω θεώ έχω την απαραίτητη πείρα ώστε ο καθένας να κάνει το καθήκον του», κατέληξε ο κ. Ξύδας.


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, τον επικεφαλής του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο, Υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Φωτή Ξύδα, για να του εκφράσει τη στήριξη του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η επίσκεψη του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, στα γραφείου του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο, τόνισε ο κ. Ξύδας, και η πίστη του ότι ο δικός μας συνδυασμός μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά και άμεσα στα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας».

Υπενθυμίζεται ότι τους δυο άνδρες συνδέει φιλία πολλών ετών, αφού υπήρξαν συμμαθητές στη β΄ Γυμνασίου Αρρένων Μυτιλήνης και αργότερα συμφοιτητές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!