Πολιτική

04/12/2012 - 12:44

Γ. Ζερδελής: Εγκληματική η συγχώνευση των νοσοκομείων Λήμνου και Μυτιλήνης

Γ. Ζερδελής: Εγκληματική η συγχώνευση των νοσοκομείων Λήμνου και

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας παρευρέθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Λέσβου Γιάννης Ζερδελής στο πλευρό των εκπροσώπων από τη Λήμνο και την Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων Αθήνας. Στη συνάντηση που ακολούθησε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου όλοι οι φορείς υπογράμμισαν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική, ενώ κατέθεσαν ψηφίσματα ενάντια στα μέτρα που πλήττουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της συγχώνευσης του νοσοκομείου της Λήμνου με το νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι πλέον ορατά επικίνδυνη. Το κλείσιμο μονάδων υγείας, η κατάργηση κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και κλινικές, η επιβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε νοσήλια και φάρμακα, η μείωση του προσωπικού και η έλλειψη υλικών και εξοπλισμού στα νοσοκομεία κάθε άλλο παρά σε μέριμνα για τη δημόσια υγεία παραπέμπουν. Ιδιαίτερα το  κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων είναι εγκληματικό. Στην περίπτωση δε της Λήμνου είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε θύματα, αν το υπουργείο εμμείνει στην παράλογη απόφαση να συγχωνεύσει το νοσοκομείο με εκείνο της Μυτιλήνης.
Ελπίζουμε ο Γενικός Γραμματέας να είναι πιο φερέγγυος στις υποσχέσεις τους από τον προϊστάμενό του υπουργό, ο οποίος αρνήθηκε πριν λίγες μέρες να έρθει στη βουλή και να απαντήσει σε ερώτησή μας που αναδείκνυε την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου της Λήμνου. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε μέσα και έξω από τη βουλή το αυτονόητο για μας δικαίωμα των πολιτών να έχουν ίση πρόσβαση σε δημόσια υγεία. Αυτό μεταφράζεται σε αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας για τους λειτουργούς υγείας, σε ενίσχυση με προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά των κεντρικών και περιφερειακών νοσοκομείων, σε συνολική αναδιάρθρωση του χάρτη της υγείας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος."
 

Μοιράσου το άρθρο!