Πολιτική

21/09/2012 - 13:12

Γ.Πάλλης: Τραγική η κατάσταση του αγροτικού δικτύου - Σε θερινή ραστώνη ο Δήμος

Γ.Πάλλης: Τραγική η κατάσταση του αγροτικού δικτύου - Σε θερινή ραστώνη ο Δήμος

yle="text-align: justify; ">Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλαγή Πορείας Γιώργος Πάλλης,με αφορμή την τραγική κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Λέσβου, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Δήμαρχο Λέσβου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Δήμαρχε
 
Πριν λίγες μέρες άρχισε η νέα ελαιοκομική περίοδος όπου κατά ευτυχής συγκυρία –σε ότι αφορά το μέγεθος της παραγωγής – είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική για το νησί μας.
Ο λεσβιακός ελαιώνας για την περίοδο αυτή χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μέγεθος παραγωγής ,γεγονός που είναι σε θέση να δώσει μια οικονομική ανάσα ,έστω και περιορισμένη λόγω εξευτελιστικών τιμών του ελαιολάδου που έχουν επικρατήσει.
 
Με ιδιαίτερη προσμονή κ. Δήμαρχε οι αγρότες μας περίμεναν τόσο καιρό ,και εξακολουθούν να περιμένουν τις παρεμβάσεις τις Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την βελτίωση της βατότητας του ομολογουμένως τεράστιου αγροτικού δικτύου, γεγονός που θα βοηθούσε την όσο το δυνατόν ποιο ομαλή και απρόσκοπτη ελαιοσυλλογή.
 
 Η βελτίωση του αγροτικού δικτύου θα ήταν η συνεισφορά του Δήμου μας στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση αγρότες μας – και κτηνοτρόφους – αλλά και σε ολόκληρο τον λεσβιακό λαό, αφού η ελαιοσυλλογή και το λάδι αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της λεσβιακής οικονομίας.
 
Φαίνεται όμως ότι μάταια περίμεναν και περιμένουν ενέργειες σας.
Ο στόλος των μηχανημάτων του Δήμου είναι ικανοποιητικός σε αριθμό για να καλύψει τις ανάγκες, απλώς χειμάζει και καθημερινά απαξιώνεται. Οι δε χειριστές –αφού και απ’ αυτούς ο Δήμος έχει ικανοποιητικό αριθμό- εκλιπαρούν καθημερινά στις υπηρεσίες και σε σας ,για ανταλλακτικά και αναλώσιμα.
Τόσο εσείς όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ρίχνεται τις ευθύνες στις υπηρεσίες του Δήμου ,στο Ελεγκτικό Συνέδριο ,στους προμηθευτές καυσίμων και ανταλλακτικών ,στις Δημοτικές Ενότητες και τους υπαλλήλους τους ,και γενικά αναφέρεστε για τον Δήμο ,με τρόπο που παραπέμπει σε διοίκηση και γινόμενο κουμάντο από κάποιον άλλον ,και όχι από εσάς.
Με την παρούσα επιστολή επιδιώκω να σας επαναφέρω στην σκληρή πραγματικότητα μετά την θερινή ραστώνη και την ομολογουμένως ‘’εξαντλητική’’ περιοδεία σας απ’ όλα τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις της λεσβιακής υπαίθρου ,και να σας επισημάνω ότι ο λέσβιος αγρότης δικαίως ‘’βράζει’’.
Βράζει για την ολιγωρία που δείχνεται εσείς και η Δημοτική σας Αρχή πάνω στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας .
Έστω και τούτη την ύστατη στιγμή κ. Δήμαρχε ελπίζω να καταλάβετε πόσο με την αδράνεια σας ,φέρνετε σε δύσκολη και ιδιαίτερα δυσμενή θέση τον λέσβιο αγρότη, κτηνοτρόφο παραγωγό.
Παρακαλώ όπως το θέμα της αγροτικής οδοποιίας το θέσετε για συζήτηση και ενημέρωση στο  Δημοτικό Συμβούλιο της  Δευτέρας μήπως και την ύστατη τούτη ώρα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για το καλό όλων μας.
 
 

(φώτο αγροτικός δρόμος Πέτρα- Μόλυβος αρχείο Lesvosnews)

Μοιράσου το άρθρο!