Πολιτική

31/07/2012 - 14:23

Γ.Ζερδελής: αγώνας από όλους για την Αγροτική Τράπεζα

Γ.Ζερδελής: αγώνας από όλους για την Αγροτική Τράπεζα

&n

bsp;

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Αγροτικής πολιτικής Στρατή Νικολάου, επισκέφθηκε τον διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Μυτιλήνης κ. Σιδέρη. Θέμα της συνάντησης ήταν η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας και η εκχώρηση του «υγιούς» τμήματός της στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
 
Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση :
 
«Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στη διχοτόμηση της Αγροτικής Τράπεζας εκχωρώντας το «υγιές» κομμάτι της στην Τράπεζα Πειραιώς. Για πολλοστή φορά με πραξικοπηματικό τρόπο, αποφάσισαν το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας χαρίζοντας σε έναν ιδιώτη το μισό έγγειο κεφάλαιο της χώρας. 
 
Η Αγροτική Τράπεζα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου, μοχλό ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και έναν εγγυητή της επιβίωσης όχι μόνο του αγροτικού κόσμου αλλά και ολόκληρου του λαού μας. Αποτελεί δε ένα σημαντικό στήριγμα μέχρι τώρα, στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και ιδιαίτερα στους αγρότες. Για το λόγο αυτό είναι τεράστιας σημασίας ο αγώνας για τη διάσωσή της.
 
Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αλλά και το αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα του τόπου μας που δέχονται ένα ακόμη πλήγμα. Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δεν αναγνωρίζουμε τέτοιες επικίνδυνες αποφάσεις και θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους.»

Μοιράσου το άρθρο!