Πολιτική

06/03/2013 - 15:47

Γ.Ζερδελής: έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση αναγνώρισε πως η διαθεσιμότητα διαλύει τη δημόσια διοίκηση στα νησιά

Γ.Ζερδελής: έστω και την τελευταία στιγμή αναγνώρισε πως η διαθεσιμότητα διαλύει τη δημόσια διοίκηση στα νησιά

ΔΕΗ

 

Δήλωση του Γιάννη Ζερδελή σχετικά με την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων νησιωτικών περιοχών

Σχετικά με την κατάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες που αφορά στην εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ν. Λέσβου Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, έστω και με ελλιπή τρόπο και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τις δικαστικές αποφάσεις, αναγνώρισε επιτέλους το αυτονόητο, αυτό που τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έλεγε, πως οι διαθεσιμότητες ειδικά σε νησιώτικες περιοχές ουσιαστικά διαλύουν τη δημόσια διοίκηση στα νησιά.

Είναι, όμως, τόσο πιστά προσηλωμένοι στην εφαρμογή των μνημονίων, ώστε και αυτό ακόμα το αυτονόητο δεν είναι σε θέση να το υλοποιήσουν ολοκληρωμένα. Από την τροπολογία που κατατέθηκε λείπουν οι υπάλληλοι των νησιωτικών δήμων, τη στιγμή που έχει φανεί πως η εφαρμογή της διαθεσιμότητας θα οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών τους. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί έστω και τώρα ότι η εμμονή στις μνημονιακές επιλογές των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων είναι αδιέξοδη και οφείλει άμεσα να την εγκαταλείψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία θα συνεχίζει να στηρίζει τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους αγώνες τους για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα στα νησιά του Αιγαίου, στην υπηρεσία των κατοίκων και των αναγκών τους».

Μοιράσου το άρθρο!