Πολιτική

25/10/2012 - 14:25

Γ.Ζερδελής : κοινωνική αναλγησία η αναβολή εξόφλησης των δακοκτόνων

Γ.Ζερδελής : κοινωνική αναλγησία η αναβολή εξόφλησης

Ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την συστηματική αναβολή εξόφλησης των εργαζομένων στη δακοκτονία:

«Όταν η πολιτική βούληση λείπει, η υποσχεσιολογία και οι υπεκφυγές περισσεύουν. Μήνες τώρα κυβερνητικοί παράγοντες και οι τοπικοί παρατρεχάμενοι υμνητές τους εμπαίζουν με το χειρότερο τρόπο τους απλήρωτους εργαζόμενους της περσινής δακοκτονίας. Μήνες τώρα μοιράζουν ανέξοδα υποσχέσεις σε ανθρώπους που εξαιτίας των πολιτικών τους επιλογών αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και κάθε φορά που τάζουν να τους φτάσουν στην πηγή δεν τους αφήνουν να πιουν νερό.  Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα έχουν την ανοχή της κοινωνίας όταν το μόνο σχέδιο που έχουν συνολικά απεργαστεί είναι εκείνο του πισωγυρίσματος της ελληνικής κοινωνίας σε εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα;

Το πρόβλημα των απλήρωτων δακοκτόνων μπορεί να λυθεί άμεσα με μια νομοθετική ρύθμιση. Η κοινωνική αναλγησία, όμως, εκείνων που αποφασίζουν σε αυτό τον τόπο είναι τέτοια, ώστε δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει ανθρώπινη ανάγκη. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθούμε στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων όχι ως σωτήρες και από μηχανής θεοί αλλά ως αρωγοί και συμπαραστάτες για να ενισχύσουμε το δίκαιο αγώνα τους που θα αποτελέσει κομμάτι του συνολικού ξεσηκωμού της κοινωνίας απέναντι στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Μοιράσου το άρθρο!