Πολιτική

21/02/2020 - 06:18

Χωρίς βοήθεια η Λέσβος και στο «Βοήθεια στο Σπίτι» - Τι αναφέρει η παράταξη "με Πυξίδα τον Πολίτη"

Φρούδες οι υποσχέσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου ότι με νομοθετική ρύθμιση θα τακτοποιηθεί η πληρωμή δεδουλευμένων των 67 εργαζομένων του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» σε όλο το νησί, ώστε να είναι δυνατή η συνέχισή του.

Έωλη η τροπολογία που προτάθηκε και ξέμεινε μέχρι σήμερα σε βουλευτικό γραφείο, χωρίς να γίνει ευρύτερα γνωστό το περιεχόμενό της.

Επισημαίνουμε ότι η παράνομη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» είναι αθέτηση υποχρέωσης του Υπουργείου Εργασίας μέσω της Ε.Ε.Τ.Α. και του Συνδέσμου Κοινωνικής Πολιτικής των δύο δήμων της Λέσβου.

Η καταβολή αναδρομικών που έγινε τον Νοέμβριο του 2019 ήταν υποχρεωτική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για τον κίνδυνο διακοπής του προγράμματος.

Οι δύο Δημοτικές Αρχές της Λέσβου έχουν υποχρέωση έναντι των ηλικιωμένων και των εργαζομένων να καταβάλλουν άμεσα τα αντίστοιχα ποσά των δεδουλευμένων και παράλληλα να τα διεκδικήσουν από το Υπουργείο Εργασίας.

Από την πλευρά μας ως δημοτική παράταξη στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των οποίων συνδέεται άρρηκτα με τη συνέχιση ενός κοινωνικού προγράμματος, που εξυπηρετεί και ανακουφίζει εκατοντάδες ηλικιωμένους συντοπίτες μας.

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Ζερβού Μαρία

 Μαλλιαρός Δημήτρης

Χιωτέλλη Εριφύλη

Μοιράσου το άρθρο!