Πολιτική

13/02/2013 - 13:13

Χωρίς υπάλληλο το ΚΕΠΑ Μυτιλήνης - Ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Χωρίς υπάλληλο το ΚΕΠΑ Μυτιλήνης - Ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

 

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο ΚΕΠΑ Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Μυτιλήνης ανέδειξε με ερώτησή του ο βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής. Η αποψίλωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των ΚΕΠΑ και του ΕΟΠΥΥ λόγω του μαζικού κύματος συνταξιοδότησης, του παγώματος των προσλήψεων και τελευταία της απόλυσης των υπαλλήλων της 9Κ έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία των οργανισμών που στερούνται προσωπικού που θα καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου πριν δύο μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε καταθέσει τροπολογία για την παραμονή των επιτυχόντων 9Κ και την πρόσληψη των 8Κ στις παραπάνω δομές, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται καθώς οι δομές του ΙΚΑ αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένες εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.
 
Παρόλο που οι εισηγητές βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, συμφώνησαν με την τροπολογία και τη δίκαιη λύση που αυτή προέβλεπε, ο Υπουργός δεν την έκανε αποδεκτή, δηλώνοντας ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Διοίκηση βρίσκονταν σε συνεργασία για την επίλυση του θέματος, αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.
 
Αντί για στέρεη νομική λύση, όμως, η τρικομματική κυβέρνηση έδειξε με την αδιαφορία της την πόρτα της εξόδου στους επιτυχόντες 9Κ, γεγονός που όχι μόνο αποτελεί άδικη εξέλιξη για τους εν λόγω εργαζόμενους αλλά και στερεί τους ασφαλισμένους από υπηρεσίες που δικαιούνται.
 
Η πλήρης διάλυση των υπηρεσιών αποτυπώνεται καταφανώς στην περίπτωση του ΚΕΠΑ Μυτιλήνης, το οποίο μετά και την απόλυση των 9Κ απέμεινε με μία υπάλληλο. Η υπάλληλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε νόμιμη αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η διοικητική διεκπεραίωση των βασικών του λειτουργιών. Αυτή την περίοδο έχουν οριστεί αρκετές επιτροπές που θα κρίνουν αιτούντες, με πρώτη ημερομηνία την 14η Φεβρουαρίου, οπότε και έχουν οριστεί τέσσερις επιτροπές που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες αρμοδίου υπαλλήλου. Αναμένουμε όχι πια την απάντηση αλλά τις ενέργειες του υπουργείου. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμπαίζει και να ταλαιπωρεί με αυτό τον τρόπο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αναμένοντας την κρίση τους από τις επιτροπές επί μακρόν. Πρέπει να δοθεί λύση κυριολεκτικά σήμερα.

Μοιράσου το άρθρο!