Πολιτική

13/07/2021 - 07:33

Η αδιαφορία τους σκοτώνει - Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του πυροσβέστη στη Χίο

Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του, ερχόμενος αντιμέτωπος με τη συνειδητή απαξίωση της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί και με τη συνειδητή απαξίωση της  πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας.

Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας πλήρωσε με τη ζωή του την διπλή αδιαφορία: Από τη μια την αποψίλωση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και από την άλλη τις ελλείψεις σε προσωπικό στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας.

Ένας 43χρονος πυροσβέστης στη Χίο άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από το εργασιακό στρες που επιβάλλουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με τις επίσης μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα της υγείας.

Η πίεση για να καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες «συναντήθηκε» με τις ελλείψεις. Ένας νέος άνθρωπος, πατέρας τριών παιδιών, έμεινε αβοήθητος προσπαθώντας να υπηρετήσει το καθήκον του.

Έμεινε αβοήθητος, επειδή από τη μια πιέστηκε, ενώ από την άλλη, στην περιοχή όπου άφησε την τελευταία του αναπνοή, το ασθενοφόρο «περιμένει» οδηγό εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Μια ακόμη τραγωδία που δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω απ’ το «εγώ δεν ήξερα».

Μια απώλεια ενός νέου ανθρώπου που δεν πρέπει για μια ακόμα φορά να καταγραφεί στους «πεσόντες εν ώρα καθήκοντος».

Μια ακόμα απώλεια που πρέπει να συνεγείρει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και την κοινωνία συνολικά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια  του αδικοχαμένου πυροσβέστη και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους συναδέλφους του για την κάλυψη των κενών θέσεων στην πυροσβεστική και με τους νησιώτες μας που απαιτούν εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία και το ΕΚΑΒ.

Όχι άλλοι θάνατοι εργαζομένων στο βωμό των ελλείψεων και της συνειδητής αδιαφορίας.

 

Αγλαΐα Κυρίτση

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!