Πολιτική

16/01/2021 - 23:30

Η μάχη της Περιφέρειας με την κακοκαιρία στη Λέσβο - Τι δήλωσε ο Π. Κουφέλος

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας την κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Λέσβου. Τα μηχανήματα και το προσωπικό της Περιφέρειας, κάτω από τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των συνεργατών του,  κατέβαλλαν (και συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα),  κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό και αγροτικό δίκτυο. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η κατάσταση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και το οδικό δίκτυο βρίσκεται στο σύνολο του σε κυκλοφορία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου Πανάγος Κουφέλος, με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Λευτέρη Παπαϊωάννου, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαλλιαρό και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, βρέθηκαν στις περιοχές της Λέσβου που αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και συντόνισαν τις απαιτούμενες διεργασίες. 

Αυτή την ώρα το κύμα κακοκαιρίας έχει υποχωρήσει, ωστόσο παραμένει μεγάλος ο κίνδυνος λόγω του παγετού που θα δημιουργηθεί τις επόμενες ώρες. Για το λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία κάνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν ασφαλείς. 

Ο  χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος  Κουφέλος, από την Φίλια όπου βρίσκεται, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το κύμα κακοκαιρίας και παρόλη την σφοδρότητα του καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο και να μην δημιουργηθούν προβλήματα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτή την στιγμή συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε στις περιοχές όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό που θέλω να παρακαλέσω τους συμπολίτες μου είναι να αποφύγουν τις πρωινές ώρες τις μετακινήσεις καθώς θα δημιουργηθεί παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι δρόμοι θα είναι άκρως επικίνδυνοι. Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τόσο τον Δήμο Μυτιλήνης όσο και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για την άριστη συνεργασία που είχαμε σε μια δύσκολη ημέρα για όλους μας.  Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που μέχρι και τώρα εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία». 

 

Μοιράσου το άρθρο!