Πολιτική

29/02/2020 - 20:44

Η σιωπή της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης... Άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει η Νίκη Τσιριγώτη

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η μη σύγκληση από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης δημοτικού συμβουλίου ώστε να ενημερωθούμε αρμοδίως σχετικά με το τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη 27/2/2020.

Καλούμε το Δήμαρχο Μυτιλήνης να συγκαλέσει άμεσα δημοτικό συμβούλιο για να μας ενημερώσει υπεύθυνα σχετικά με το τι συζητήθηκε στη σύσκεψη αυτή για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να καταδικάσει την άγρια καταστολή που δέχθηκε ο λεσβιακός λαός από τα ΜΑΤ που συμπεριφέρθηκαν σαν δυνάμεις κατοχής. Να πάρει θέση σύμφωνα και με τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις και να απαιτήσει να αποσυρθεί εντελώς η ΠΝΠ, να μη γίνει καμιά νέα δομή πουθενά στο νησί, να κλείσει η Μόρια, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, από όπου σε αξιοπρεπείς συνθήκες και με γρήγορες διαδικασίες να φεύγουν για τις χώρες τελικού προορισμού τους. Να μη γίνει το νησί μας απέραντη φυλακή ανθρώπινων ψυχών. Να απαιτήσει να πιεστεί η ΕΕ ώστε να δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

 

Μοιράσου το άρθρο!