Πολιτική

03/07/2020 - 15:45

Καλά νέα έφερε από Αθήνα έφερε ο Ταξιάρχης Βέρρος για το Δημοτικό/Νηπιαγωγείο Βρίσας και το Δημοτικό Πολιχνίτου

Τη δέσμευση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ Α.Ε. Αθανάσιου Γιάνναρη για την εκπόνηση εκ μέρους της εταιρίας της μελέτης σε διάστημα έως και έξι μηνών για την κατασκευή των δύο κτηρίων που θα στεγάσουν το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Βρίσας, εξασφάλισε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, σε χθεσινή σχετική συνάντηση μαζί του στην Αθήνα. 

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Στρατή Ζαφείρη και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Κώστα Κατσαρό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Γιάνναρη για μία σειρά θεμάτων που ο Δήμος συνεργάζεται ήδη με την ΚΤΥΠ, όπως το έργο του Δημοτικού Πολιχνίτου, η «Σπιταρόνα» κ.α. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι σχετικά με το Δημοτικό Πολιχνίτου, τόσο τα στελέχη της ΚΤΥΠ, όσο και του Υπουργείου Υποδομών ενημέρωσαν τον Δήμαρχο πως από μέρα σε μέρα θα έχει ολοκληρωθεί και το τελευταίο γραφειοκρατικό σκέλος, με την σχετική έγκριση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου.  

Τέλος ο Δήμαρχος στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα,  συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, για το επόμενο βήμα που αφορά πάντα στο έργο κατασκευής του Δημοτικού/Νηπιαγωγείου της Βρίσας. Το Υπουργείο ενημέρωσε ακόμη τον Δήμαρχο πως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του έργου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου της Βρίσας, θα αναζητηθεί άμεσα χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 

Μοιράσου το άρθρο!