Πολιτική

08/05/2020 - 17:23

Κάλεσμα από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης για στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης έχοντας στο επίκεντρο το σύνθημα «Πολιτισμός για όλους, Πολιτισμός παντού» βρίσκεται στο πλευρό όλων των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που δίνουν αυτές τις μέρες τον αγώνα τους, συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα τους.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλους τους χώρους του πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, λογοτέχνες, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, τεχνικοί, εργαζόμενοι στις εταιρείες παραγωγής κ.ά. δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν, πότε θα έχουν και πάλι εισόδημα. Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων οι χώροι που εργάζονταν, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί. Όλα δείχνουν ότι ο κόσμος της Τέχνης θα είναι από τους τελευταίους που θα επαναλειτουργήσει «κανονικά».

Ως παράταξη καλούμε όλους τους εργαζόμενους της τέχνης και του πολιτισμού, να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματός τους. Θα είμαστε δίπλα τους. Στον αγώνα αυτό, στον αγώνα για την επιβίωσή τους είναι ανάγκη να στρατευτεί σήμερα κάθε καλλιτέχνης – δημιουργός αλλά και κάθε άνθρωπος που προβληματίζεται και ανησυχεί για τον πολιτισμό της επόμενης μέρας. Κανείς να μη μείνει απλός θεατής!

Μοιράσου το άρθρο!