Πολιτική

10/04/2023 - 16:49

Κάλεσμα ενίχυσης του ΚΚΕ σε Δάφια και Κεράμι - Επίσκεψη υπ. Βουλευτή Σταύρου Μαντατή

Τα Δάφια και το Κεράμι επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον υποψήφιο βουλευτή για το Νομό Λέσβου, Σταύρο Μαντατή.  

Ο υποψήφιος βουλευτής συνομίλησε με τους παραβρισκόμενους στα καφενεία και τους κάλεσε να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Μεταξύ των άλλων ανέφερε: «"προχωράμε προς τις εκλογές θα πυκνώσουν τα δειλίματα για να εγκλωβίσουν και να κατευθύνουν την λαϊκή ψήφο σε κόμματα που είναι χρήσιμα για να υπηρετήσουν μονοπωλιακούς και επιχειρηματικούς ομίλους.  Συνάμα θα πυκνώσουν και τα πολιτικά φλερτ "ποιος"θα τα βρει με "ποιον". Δεν τους προλαβαίνουμε κάθε μέρα στις δηλώσεις. Βέβαια δε ρίχνουν τώρα τις γέφυρες επικοινωνίας, τώρα ξεκινάνε να  κάνουν τα μεταξύ τους παζάρια για τις καρέκλες που θα μοιραστούν. Τις τελευταίες δεκαετίες τους έχουμε δει, παρά τις διαφορές τους, να ψηφίζουν μαζί μνημόνια, νομοσχέδια που έγιναν νόμοι επειδή αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν πιστά την πολιτική της "απελευθέρωσης" των σιδηροδρόμων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αντιμετωπίζοντας τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας και την ασφάλεια των επιβατών ως κόστος. Τα αποτελέσματα τα είδαμε με τραγικό τρόπο στα Τέμπη. Ως κόστος αντιμετωπίζουν και την υγεία μας για αυτό μας αφήνουν με Κέντρα Υγείας χωρίς κάλυψη των ειδικοτήτων, χωρίς βάρδιες ασθενοφόρων. Στην πανδημία όμως  όταν το ΚΚΕ τους καλούσε να ενισχυθεί το ΕΣΥ έτρεξαν να επιδοτήσουν τους μεγαλοκλινικαρχες. Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές αλλά το έκοψαν από τους αγρότες όταν ψήφισαν μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το 3ο Μνημόνιο. Στην ίδια κατεύθυνση παίρνουν με πληστηριασμους τα σπίτια του κόσμου και επί ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ποινικοποιήθηκε ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών.  Καταψήφισαν μαζί ανακουφιστικές για το λαό τροπολογίες που καταθέτει το ΚΚΕ. Πώς λοιπόν μπορούμε να τους δώσουμε ψήφο ανοχής, πως γίνεται να μπούμε σε μια κυβέρνηση μαζί τους; Κυβέρνηση θέλουμε να φτιάξουμε μαζί σας. Με τους αγρότες και τους εργάτες. Με το λαό κυρίαρχο στο τόπο μας, χωρίς το ΝΑΤΟ. 

Θυμηθείτε ότι σε όλα τα προηγούμενα το ΚΚΕ με συνέπεια τα ανέδειξε τα αντιπάλεψε και μας οργάνωσε για να έχουμε κατακτήσεις.

Δεν ήμασταν μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και μέσα στο δρόμο για να μη πάρουν τα σπίτια του κόσμου ή να γίνει επανασύνδεση ρεύματος σε αναξιοπαθούντες. Ήμασταν μπροστά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Πολιχνίτο. Είμαστε παντού και πάντα όπου ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του και να ορθώσει το ανάστημα του.  Για αυτό έχει σημασία να βγει ενισχυμένο εκλογικά το ΚΚΕ. Επειδή όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο ποιο δυνατός ο λαός».

Μοιράσου το άρθρο!