Πολιτική

15/12/2020 - 18:46

"Κι ο κ. Αθανασίου το βιολί του… " - Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, συνέχεια στη κόντρα για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών

Συνέχει στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου - Χ. Αθανασίου για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου. Σήμερα η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Αθανασίου.

 

Κι ο κ. Αθανασίου το βιολί του… Αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Λέσβιων αγροτών εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις αλχημείες του κ. Βορίδη στην διανομή των ενισχύσεων που χορηγούνται στους αγρότες λόγω κορονοϊού. Δεν διστάζει μάλιστα για τα λάθη και τις παραλήψεις της κυβέρνησής του να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εγκαλεί και για λαϊκισμό!

Δυστυχώς όμως για εσάς κ.Αθανασίου οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Οι μισοί ελαιοπαραγωγοί της χώρας και του νησιού μας θα μείνουν χωρίς ενίσχυση. Με τα κριτήρια που η δική σας κυβέρνησή θέσπισε και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι όμως μόνο οι ελαιοπαραγωγοί που θα χάσουν την ενίσχυσή τους. Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησής σας έχει αδικήσει πάμπολλους  αγρότες που ήταν δικαιούχοι  ανάλογης ενίσχυσης.

Ήδη, έχουν χάσει την ενίσχυσή τους, πέντε χιλιάδες κτηνοτρόφοι. Με τα κριτήρια που η δική σας κυβέρνησή θέσπισε και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πήραν ενίσχυση επτά στους δέκα παραγωγούς λαϊκών αγορών. Με τα κριτήρια που η δική σας κυβέρνησή θέσπισε και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης επτά στους δέκα αγρότες μένουν εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης, με τα κριτήρια που η δική σας κυβέρνηση θέσπισε και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ενίσχυση για την «προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας», την πήρε 1 στους 20 αλιείς και αποκλείστηκε το 94% των παράκτιων αλιέων. Με τα κριτήρια που η δική σας κυβέρνησή θέσπισε και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πετύχατε από τα 14.018 αλιευτικά σκάφη, τα 13.213 σκάφη που είναι κάτω των 12 μέτρων και δεν υποχρεούνται σε εγκατάσταση του συστήματος Δορυφορικής Συσκευής Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS-ERS) να αποκλειστούν και τα 19 εκατ. ευρώ να μοιραστούν εντέλει σε 689 μόνο αλιείς, ενώ οι υπόλοιποι πήραν τα ψίχουλα των 1000 ευρώ!

Στους ψαράδες, ενώ τα τέλη και τα χαράτσια ζητάτε να είναι ανάλογα με το μέτρο του σκάφους, τις ενισχύσεις τις δίνετε με κριτήριο το VMS-ERS.

Στους κτηνοτρόφους τις απώλειες των αμνοεριφίων  του Πάσχα, τις δίνετε σε σχέση με τον ποιοτικό έλεγχο στο γάλα.

Και τις ενισχύσεις στους ελαιοπαραγωγούς τις υπολογίζετε με λαθεμένο και ανενημέρωτο μητρώο αγροτών.

Λάθος εργαλείο διανομής όμως σημαίνει λάθος μοιρασιά. Κι αυτό πλέον ή το κάνετε συνειδητά ή δεν αντιλαμβανόσαστε το μέγεθος και την υφή των προβλημάτων.

Όλα αυτά σας τα έχουμε πει αρκετές φορές με το συνεχές και επαναλαμβανόμενο ερώτημα στο όμως δεν απαντάτε:

Θα κάνετε κάτι επιτέλους ως κυβερνητικός βουλευτής για να αποκαταστήσετε όλες αυτές τις αδικίες, ώστε να πάρουν τις ενισχύσεις όλοι όσοι τις δικαιούνται;

Απ’ ότι καταλαβαίνουμε μάλλον όχι…

 

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ν.Ε. Λέσβου-Τομέας Αγροτικού

 

Μοιράσου το άρθρο!