Πολιτική

24/08/2020 - 07:53

Λαϊκή Συσπείρωση για κορονοϊό: Να λάβει ο Δήμος Μυτιλήνης μέτρα για την προστασία εργαζομένων και πολιτών

Η δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στο νησί μας με τα αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού βρίσκει την κυβέρνηση ακόμα πιο εκτεθειμένη στα μάτια του λεσβιακού λαού και σίγουρα ακόμα πιο επικίνδυνη για την υγεία του. Φαίνεται πως η κυβέρνηση πέρα από το να κουνάει το δάχτυλο στους νέους και να επικαλείται διαρκώς την ατομική ευθύνη, «ξέχασε» τη δικιά της ευθύνη στην εξέλιξη της πανδημίας, άνοιξε σχεδόν ανέλεγκτα τα σύνορα για τα μάτια των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και δεν πήρε κανένα μέτρο βελτίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Έτσι το τέλος του Αυγούστου βρίσκει τις δομές υγείας στο νησί μας σε επιβαρυμένη κατάσταση, χωρίς επιπλέον προσωπικό και κλίνες, με αρκετά νέα κρούσματα. Παράλληλα οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για δυσλειτουργίες στη Πολιτική Προστασία, στην οργάνωση και λήψη τεστ, στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων στους ελεγχόμενους, στη μη έγκαιρη ανακοίνωση όλων των αποτελεσμάτων στο νησί, δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση και ανασφάλεια, ενώ αποτελεί βούτυρο στο ψωμί στην επικίνδυνη θεωρία των αρνητών του κορονοϊού.

Ζητάμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο, στο ΠΕΔΥ, στα Kέντρα Υγείας. Πλήρη υλικοτεχνική κάλυψη όλων των δομών υγείας του νησιού μας για την κάλυψη των αναγκών.

Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις δομές Υγείας και Πρόνοιας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Ο Δήμος να λάβει μέτρα σε όλες τις υπηρεσίες του για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών, καθώς και σε όλες τις κοινότητες και όλους τους δημοτικούς χώρους. Να εξασφαλίσει μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια αντισηπτικά κλπ) για τους εργαζόμενους του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για τους εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων. Να προβεί ξανά σε απολυμάνσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του Δήμου, στα δημοτικά κτίρια, να διενεργήσει απολυμάνσεις και σε απορριμματοφόρα, κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου όλοι οι αναγκαίοι όροι για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων, παιδικών σταθμών (επισκευή - διαμόρφωση κατάλληλων χώρων ώστε να τηρούνται αποστάσεις, αποφασιστική μείωση των μαθητών – παιδιών ανά τμήμα, μονιμοποίηση και πρόσληψη εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση και πρόσληψη σχολικών καθαριστριών κ.ά.). Να δοθούν κονδύλια στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών (μέσων ατομικής προστασίας, καθαριστικών κλπ)

Μυτιλήνη 24 Αυγούστου 2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Παναγιώτης Βαλάκος

Στρατής Κόμβος

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!