Πολιτική

10/10/2020 - 16:57

Λαϊκή Συσπείρωση: Χρησιμοποιούν την πανδημία για να λαμβάνουν αποφάσεις τηλεφωνικώς....

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Με αίτηση μας στις 28/5/2020 την οποία και επισυνάπτω σας είχαμε αναφέρει ότι καταστρατηγείται η ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όταν λαμβάνονται αποφάσεις τηλεφωνικώς.

Στην παραπάνω αίτηση είχαμε επισημάνει τους λόγους που πρέπει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται με την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων. Δεν νοείται να γίνονται συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την ανταλλαγή απόψεων, θέσεων, χωρίς σε βάθος και λεπτομερή ανάλυση των  θεμάτων ημερήσιας διάταξης , ώστε κάθε σύμβουλος να έχει πλήρη γνώση των ζητημάτων και κατ’ επέκταση να κρίνει την όποια απόφαση με την ψήφο του.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο «Δήμος» είναι θεσμός «Τοπικής Διοίκησης», εσείς που επιθυμείτε να αποκαλείστε «Αυτοδιοικητικοί», προστατεύστε τα όποια ψήγματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα έχουν απομείνει και μην ευθυγραμμίζεστε με τις όποιες κυβερνητικές υποδείξεις. Υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το θεσμό των Δημοτικών Αρχών.

Δεν μπορεί στο όνομα της πανδημίας να χρησιμοποιούνται διατάξεις που δεν επιτρέπουν τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις και από την άλλη να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνωστισμού όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια, στα σχολεία όταν στοιβάζονται 25 και πλέον μαθητές στις τάξεις που πολλές φορές δεν υπερβαίνουν τα 20 τετραγωνικά.

 

Ζητάμε

οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής όπου ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ( από όσο γνωρίζουμε άνω του 200 τ.μ.) και δεν θα υπάρξει πρόβλημα συνωστισμού για τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΛΟΜΙΔΙΩΤΗΣ ΘΕΜΗΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΝΤΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΣΑΛΤΑΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης 31.5 KB

Μοιράσου το άρθρο!