Πολιτική

10/12/2012 - 18:39

Λαϊκή Συσπείρωση κατά Πρυτανικής Αρχής και υπέρ διοικητικών υπαλλήλων

Λαϊκή Συσπείρωση κατά Πρυτανικής Αρχής και υπέρ διοικητικών υπαλλήλων

 

Προς το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Όπως είχα την ευκαιρία να σας ενημερώσω και τηλεφωνικά,  συμπαραστεκόμαστε, ως Λαϊκή Συσπείρωση,  στο δίκαιο αγώνα σας. Σας είναι εξάλλου γνωστό ότι  εκφράσαμε  με σαφήνεια την θέση μας αυτή και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου.
 
 Θεωρούμε  την ανακοίνωση της Πρυτανικής Αρχής απαράδεκτη.
 
Αντί να σταθεί στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων, (που  δεν αγωνίζονται  μόνο για τη διασφάλιση της εργασίας στους υπό απόλυση, ουσιαστικά, εργαζόμενους - και όχι μόνο- αλλά και για  την ίδια  την ύπαρξη του Πανεπιστημίου), επιτίθεται κατά του Συλλόγου, ταυτιζόμενη πρακτικά με την ολέθρια -και για την παιδεία- πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου: υποβάθμιση, μέχρι και συγχώνευση-κατάργηση δημοσίων ΑΕΙ (όπως προβλέπει και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ») και προώθηση της παραπέρα εμπορευματοποίησης της ανώτατης παιδείας. Επιλογές ταξικές, συγκεκριμένες, ολέθριες για το λαό -και όχι "λανθασμένες"-  από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει συνειδητά σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της παιδείας. 
 
Υποστηρίζουμε τον αγώνα σας και σας καλούμε να εντείνουμε την πάλη μας για παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία του λαού μας και όχι του κεφαλαίου. Και άμεσα, ενάντια στην απόλυση εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην υποβάθμιση-διάλυση του Πανεπιστημίου και στους εκβιασμούς και  την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
Στρατής Κόρακας
 
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!