Πολιτική

31/05/2016 - 12:51

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Δήμος Λέσβου παραδίδει το δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες

yle="text-align: justify;">Στην ίδια ρότα παράδοσης του δημόσιου πλούτου στα ιδιωτικά κεφάλαια που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται να βαδίζει και ο Δήμος και οι δημοτικές επιχειρήσεις του.

Γιατί πώς αλλιώς να εκλάβουμε τις δηλώσεις της προέδρου της ΑΔΕΛ που διαβάσαμε στον τοπικό τύπο με τις οποίες αφενός πανηγυρίζει για την εκμίσθωση της πλαζ και αφετέρου ανακοινώνει την παράδοση σε ιδιώτες του ξενοδοχείου, των σφαγείων ακόμα και του μικρού νησιού (!) απέναντι από την Πέτρα  που βρίσκονται στην ευθύνη της δημοτικής αυτής επιχείρησης;
Σα να μην έφταναν λοιπόν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και που οδήγησαν και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εξαθλίωση τους συμπολίτες μας, έρχονται τώρα και τούτες οι δηλώσεις που αν υλοποιηθούν θα φορτώσουν με πρόσθετα βάρη τα λαϊκά νοικοκυριά του νησιού μας, αφού η κάθε επιχειρηματική δράση αποσκοπεί στο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από την εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου.
Θεωρούμε πως ο Δήμος Λέσβου πρέπει να διεκδικήσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να εκσυγχρονίσει και επαναλειτουργήσει με τις απαραίτητες σχετικές άδειες όλα τα σφαγεία του νησιού, έχοντας ο ίδιος την ευθύνη γι’ αυτά, αφού τα δημοτικά σφαγεία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη και την επιβίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων του νησιού μας. Αντίστοιχα να πράξει και για τα ιαματικά λουτρά. Να διεκδικήσει, εν γένει, όλα εκείνα τα κονδύλια που χρειάζονται προκειμένου να προβεί στα αναγκαία έργα για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος, των πηγών, του αιγιαλού, των παραλιών, των αρχαιολογικών χώρων κλπ του νησιού μας προς όφελος λαού μας. Όχι να τα παραδώσει «βορά» στα νύχια των επιχειρηματικών συμφερόντων για «αξιοποίηση», επί της ουσίας για εκμετάλλευση. Σε κάθε περίπτωση να αντισταθεί στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και όχι να τη συνεχίσει.
Καλούμε το λαό της Λέσβου να μη γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή ιδιωτικοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, να μη μείνει να παρακολουθεί παθητικά, αλλά αντίθετα να παλέψει οργανωμένα για να αποτρέψει τέτοιου είδους εξελίξεις.
 

Μοιράσου το άρθρο!