Πολιτική

09/02/2021 - 13:11

Λίγη τσίπα δε βλάπτει...

Σκληρή απάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης στους "16"

Ως παράταξη, οφείλουμε μια αναγκαία απάντηση στους 11 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, στους 3 δημοτικούς συμβούλους της μείζονος «αντιπολίτευσης» και στους 2 δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος «αντιπολίτευσης» καθώς και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, οι οποίοι από κοινού αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας κουνήσουν το δάχτυλο για τη στάση που κρατήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (3-2-2021) και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη με όσο ή όποιο πολιτικό θάρρος διαθέτουν να κοιτάξουν το λαό της Λέσβου κατάματα και να του εξηγήσουν για ποιο λόγο τον κορόιδεψαν και σε τι ακριβώς είπαν το … μεγάλο ΝΑΙ.

Ευτυχώς η συνεδρίαση μεταδιδόταν ζωντανά, με πολλούς «τηλεθεατές» γι’ αυτό και τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Αυτό που ξαναλέμε εμείς είναι πως λίγη τσίπα δε βλάπτει.

Πράγματι όταν δεν έχεις ρεαλιστική πρόταση, είτε λαϊκίζεις είτε ψεύδεσαι. Διότι τι διαφορετικό άραγε κάνεις όταν τοποθετείσαι ανάλογα με το αν είσαι αντιπολίτευση ή δημοτική αρχή, όταν τοποθετείσαι ανάλογα με το κοινό του οποίου τα αυτιά θες να χαϊδέψεις, όταν άλλα λες το Σεπτέμβρη κι άλλα λες τον Οκτώβρη;

Δυστυχώς για εσάς κύριοι σύμβουλοι και κύριε Δήμαρχε ο λαός όντως δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, οπότε διαλέξτε τίτλο: του ψεύτη ή του λαϊκιστή.

Και είναι αλήθεια επίσης ότι θέλει πολύ θράσος για να παρουσιάσει κανείς το άσπρο ως μαύρο και να κατηγορεί τους συμβούλους που δε συμφωνούν μαζί του για συκοφαντία και υπονόμευση, επικαλούμενος τη «δημοκρατία» και τις «νόμιμες» διαδικασίες, όταν αδιαμφισβήτητα μεθοδεύθηκε μια ολόκληρη διαδικασία έτσι ώστε να σας «βγούνε» τα κουκιά και να πάρετε τα εύσημα από τον Υπουργό σας και από όποιον άλλο εσείς δίνετε αναφορά, τη στιγμή που δεν απαντήσατε σε κανένα αίτημα και ερώτημά μας, όταν κάνατε πως δήθεν δεν ακούτε το ΟΧΙ των τοπικών κοινωνιών. 

Πιέσατε με τα ψεύτικα διλήμματά σας «Ή Καρά Τεπές ή νέα υπερδομή». Αλλά όσο και να πιέζετε κανείς δεν σας έχει πια εμπιστοσύνη, αφού τον επόμενο κιόλας μήνα μπορεί η νέα υπερδομή να είναι για εσάς μια «μη ρεαλιστική» λύση και να χρειάζεται κι άλλη δομή ή δομές.

Με νύχια και με δόντια παλεύατε επί πέντε και πλέον ώρες για να μην αναφερθεί η τοποθεσία της σχεδιαζόμενης υπερδομής, ώστε να μην δώσετε το δικαίωμα ψήφου στον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας. Γιατί το ψέμα ότι δήθεν δεν γνωρίζετε το που σχεδιάζεται να γίνει η νέα δομή είναι τουλάχιστον γελοίο. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι! Εάν πάλι πράγματι ακόμα δεν γνωρίζετε, δεν … είδατε ή δεν … ακούσατε (παρά τις απαντήσεις από το γραφείο του Υπουργού και παρά τα δημοσιευμένα έγγραφα), τότε ίσως δεν είστε ικανοί για να παίρνετε αποφάσεις για το Δήμο μας.

Κύριοι 16 σύμβουλοι, γνωρίζετε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι ούτε ο κ. Μηταράκης ούτε ο κ. Αθανασίου που παρευρίσκονταν από την αρχή της συνεδρίασης για να επιχειρηματολογήσουν μονόπλευρα προσπαθώντας να μας πείσουν για την … αναγκαιότητα της δομής εγκλωβισμού στο νησί μας. Αφήστε λοιπόν τα επιχειρήματα της πλάκας για δικά μας τάχα κομματικά οφέλη γιατί γελάνε και οι πέτρες ακόμα. Καλά θα κάνετε να πείσετε πρώτα τους εαυτούς σας ότι κάνατε το «σωστό» γιατί εμάς δε μας πείθετε.

Τις προτάσεις μας τις γνωρίζετε και τις έχετε. Δεν τις αποδέχεστε γιατί έχετε άλλη πολιτική. Την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζετε και σας στηρίζει και της ΕΕ που είστε θιασώτες.

Για εμάς έχετε βάλει την υπογραφή σας στο να γίνει το νησί μας δεσμοφύλακας της ΕΕ, έχετε βάλει την υπογραφή σας στη δημιουργία της νέας υπερδομής - φυλακής 5.000 και παραπάνω εγκλωβισμένων ανθρώπων, έχετε αποδεχτεί την απαίτηση Κυβέρνησης, ΕΕ και Τουρκίας να είναι το νησί μας η φυλακή της Ευρώπης.

Εμείς σας δηλώνουμε ότι καμία τέτοια απόφαση, κανένα τέτοιο ψήφισμα δεν εγκρίνουμε και δε νομιμοποιούμε. Καλούμε το λαό της Λέσβου να οργανώσει τον αγώνα του και στην πράξη να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία συναίνεση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θα είμαστε στο πλευρό του.

 

Μυτιλήνη 8-2-2021

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βαλάκος Παναγιώτης

Κόμβος Ευστράτιος

Τσιριγώτη Νίκη

-------------

 

 

Οι 16 που  ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

  1. Ιωάννης Άνεμος
  2. Μανούσος Παράσχος
  3. Μιχαήλ Φρατζέσκος
  4. Δήμητρα Αλεξανδρή
  5. Παναγιώτης Τσακίρης
  6. Παναγιώτης Κατσαβέλλης
  7. Στρατής Τζιμής
  8. Γιώργος Φλώρος
  9. Δημοσθένης Χατζηγιάννης
  10. Στρατής Δαγκλής
  11. Δημήτρης Βαρβαγιάννης
  12. Μαμάκος Μιχάλης
  13. Γιάννης Βατός
  14. Θεόδωρος Βουνατσής
  15. Παναγιώτης  Ζαφειρίου
  16. Μυρσίνη Ανδριώτου

-------

Διαβάστε:

Η χαρά του Νότη Μηταράκη για τα 16 "ΝΑΙ" από το Δήμο Μυτιλήνης για νέα δομή

Μεγάλο κράξιμο στα social media για τους 16 που ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

Καταπέλτης οι 6 Πρόεδροι των χωριών που θα γίνει η νέα δομή - Καταγγέλλουν την στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου

Μοιράσου το άρθρο!