Πολιτική

08/07/2021 - 08:48

Το "μαγαζί" της Αγιάσου έκλεισε... το "Καρακιτσαριό" ήρθε!

Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου

 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΙΑΣΟΥ.

ΚΛΕΙΣΤΟΝ

Και μόνο ο χαρακτηρισμός ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ παραπέμπει σε μπακάλικο. Τόσο πολύ εκτιμούν οι Κυβερνήσεις αυτό λαϊκό χώρο  χρήσιμο για  κάθε δημότη.

Το ξεπερνάμε και πάμε στο κύριο θέμα μας. Αν μας το έλεγαν πριν από μερικά χρόνια, θα το θεωρούσαμε ένα κρύο αστείο. Και όμως έγινε πραγματικότητα. Το κτίριο της Κοιν. Αγιάσου έκλεισε.

Από τη Δευτέρα 5/7/21 μέχρι και σήμερα (χωρίς να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει) δεν υπάρχει ούτε ένας δημοτικός υπάλληλος στο Κοιν. κτίριο. Ναι, καλά διαβάσατε,  ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!.

Εδώ και 100 περίπου χρόνια, από τότε που εφαρμόζεται ο θεσμός της Τοπ. Αυτοδιοίκησης είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που συμβαίνει αυτό.

 Πραγματικά  θλιβερή εξέλιξη.

Θα λέγαμε "Ντροπιαστική" και για το Δήμαρχο Μυτιλήνης και για τη Κοιν. αρχή της Αγιάσου.

Υπήρχε ένας δημοτικός υπάλληλος και με την εθελοντική βοήθεια από την υπάλληλο του ΚΕΠ κατάφερναν να τα φέρνουν βόλτα με υπερπροσπάθεια στις υποχρεώσεις μιας ζωντανής Κοινότητας. Το ωραίο μάλιστα στη περίπτωση μας είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, στο φυλλάδιο της Κυβερνητικής παράταξης που κυκλοφόρησε  στην Αγιάσο στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές και γράφει κατά λέξη:

 

11

"Οι κυριότερες επιδιώξεις μας θα είναι:

Η ικανοποιητική στελέχωση των υπηρεσιών της Δημ. Κοινότητας Αγιάσου. Με ενάμιση διοικητικό υπάλληλο, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στοιχειώδης λειτουργία της κοινότητας."!!!

 

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Πάντως τελικά "κατάφεραν "τον 1,5 υπάλληλο να το κάνουν 0 υπάλληλο. Πέτυχαν το Μαθηματικά ακατόρθωτο  1,5=0.

Στο δια ταύτα:

Οι εργαζόμενοι  δικαιούνται τη χρονιάτικη άδεια τους που προβλέπει ο νόμος. Είναι δε στην αποκλειστική επιλογή τους (και καλά  κάνουν), για τους δικούς τους λόγους, το πότε και πόσες μέρες θα ζητήσουν. Η ευθύνη είναι του Δημάρχου Μυτιλήνης,  (που αδιαφορεί αν λειτουργεί η Κοιν. Αγιάσου) αλλά και η νέα Κοινοτική αρχή που αποδέχεται αυτή την κατάσταση και σιωπά ένοχα. Κατά την άποψη μας θα έπρεπε  ήδη να αποσπαστεί προσωρινά δημοτικός  υπάλληλος από τη Μυτιλήνη που θα αντικαθιστούσε τους εν αδεία εργαζομένους,  για όσο καιρό θα χρειαστεί. Αυτά βέβαια, είναι ένα από τα "καλά" που μας έφεραν τα νομοσχέδια  της Ν.Δ.  και του ΣΥΡΙΖΑ, "Καλλικράτης, Κλεισθένης 1 και Κλεισθένης 2" που κατήργησαν τους τότε Δήμους και ερήμωσαν και ρήμαξαν την ευρύτερη Επαρχία.

Η Κοινοτική αρχή της Αγιάσου, σαν να μην συμβαίνει τίποτα,  δεν βγάζει ούτε άχνα ούτε μιλιά.

Αντί να απαιτήσει ανυποχώρητα την προσωρινή επάνδρωση της Κοιν., περί άλλων τυρβάζει.

Αρκείται σε  "θριαμβευτικές" ανακοινώσεις για αφίξεις "μεγαλοσχημόνων" που περνούν από το χωριό μας ,πάντα με "άδεια" χέρια, ποζάρουν για τα ΜΜΕ και  μετά μην τους είδατε ξανά.

Εισπράττουν  βέβαια απ' τη Κοιν. αρχή τους απαραίτητους "τεμενάδες",  τα ευχαριστήρια (και το ανούσιο πια

"ευελπιστούμε ότι θα............".

Π.χ.  Ο διοικητής του ΕΛΓΑ ο οποίος εν ψυχρό δήλωσε στους αγρότες να μην περιμένουν καμιά αποζημίωση για τις ζημιές στην ανθοφορία και την καρπόδεση.  Επίσης ο Υφυπουργός Εθν. Άμυνας που ,κατά την άποψη μας, φέρει και αυτός μεγάλη ευθύνη για τον ερχομό των ΜΑΤ και θέλησαν να "συμμορφώσουν" βάρβαρα  τους  Μυτιληνιούς που αντιδρούσαν για το ΚΥΤ στη ΚΑΡΑΒΑ.

Η πρόεδρος της κοινότητας και κάποιοι άλλοι, μπορεί να σιωπούν και να δίνουν μια εικόνα ειδυλλιακή (για καθαρά και μόνο πολιτικούς λόγους), εμείς όμως και μνήμη έχουμε και είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στους Αγιασώτες να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους κι ας στενοχωρούμε κάποιους.

5

4

ε

Κατά τα λοιπά, τα "ομπρελάδικα και τα τσαντίρια" κυρίως στα πλατεία της αγοράς συνεχίζουν να δυσφημούν το   παραδοσιακό και το διατηρητέο χρώμα της Αγιάσου ,και μάλιστα από αυτούς που πρέπει να δίνουν το παράδειγμα.

Οι υπεύθυνοι Δ/ντές για το περιβάλλον και του χωροταξικού σχεδιασμού,  τέλος πάντων όποιοι είναι εντεταλμένοι για αυτά τα θέματα, κλείνουν τα μάτια,  δεν βλέπουν, δεν ξέρουν (αρκεί να πέφτει ο μισθός και ας μη θίγουμε τα κακώς κείμενα).

Για άλλη μια φορά σας καθιστούμε υπεύθυνους για το  "Καρακιτσαριό" που παρουσιάζουν τα κεντρικά σημεία της Αγιάσου και απαιτούμε να παρέμβετε για να βρεθεί λύση στο περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχουν προγράμματα για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης εικόνας (βλέπε Μόλυβο).

 

Όσο για το έναν και μοναδικό σύμβουλο που έχει εκλέξει η Αγιάσος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Μυτιλήνης , ρωτάμε αν «υπάρχει». Ας μας πει, εδώ και δύο χρόνια που είναι Δημ. σύμβουλος, αν  έχει βάλει έστω και ένα θέμα που αφορά την Αγιάσο. Η τυχόν ασυμφωνία του με την Κοινότητα δεν του επιτρέπει ούτε του δίνει άλλοθι να "αδιαφορεί" για τα σοβαρά  και  πολύπλοκα προβλήματα της Αγιάσου, την οποία πρέπει να υπηρετεί με συνέπεια και δράση και όχι  με ανυπαρξία.

Δεν είναι μόνον η  ΔΕΔΑΠΑΛ και ο «Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυτιλήνης».

Ο νοών   νοείτω.

Μοιράσου το άρθρο!