Πολιτική

23/06/2021 - 14:57

Με ελικόπτερα η μετακίνηση των αγροτών στην Αγιάσο....

Παρέμβαση από την Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου

Το εκτεταμένο αγροτικό δίκτυο της Αγιάσου έχει να δεχτεί ουσιαστική παρέμβαση από το 2010. Από τότε που έγινε όλο το νησί ένας Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει παρά μόνο μικρές επεμβάσεις, οι οποίες με την πρώτη βροχή εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δρόμοι να γίνονται αδιαπέραστοι.

Από το 2019 η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου έχει βάλει το θέμα των αγροτικών δρόμων στο κοινοτικό συμβούλιο και είχαμε προτείνει να περπατηθεί όλο το δίκτυο από μηχανικούς του δήμου για να δουν ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται, να δοθούν ουσιαστικές λύσεις( που χρειάζεται φερτό υλικό. που χρειάζεται μπετόν κτλ.) ώστε να μπορέσει να αντέξει το χειμώνα.

Από τότε συνεχίζει η Δημοτική - Κοινοτική αρχή να κάνει πως δεν καταλαβαίνει παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών. Πάλι γίνονται μικρομπαλώματα και μάλιστα σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους, όχι σε παρακλάδια, και πάλι το χειμώνα θα έχουμε μια από τα ίδια.

Προτείνουμε στη Δημοτική - Κοινοτική αρχή αφού δεν έχει σκοπό να επισκευάσει τους δρόμους, να βάλει Δημοτική συγκοινωνία ελικοπτέρων για να μπορέσουν οι αγρότες να πάνε στα κτήματά τους.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από αγροτικούς δρόμους που όλοι έχουν μεγάλα προβλήματα στη βατότητα τους ενώ υπάρχουν και δρόμοι απροσπέλαστοι ( Περίτονο, Πλακούρα κτλ)

1

2

3

4

10

;;

ε

3

Μοιράσου το άρθρο!