Πολιτική

08/02/2021 - 16:09

Μετά από 5 ημέρες σιωπής...συγχαρητήρια Δημάρχου Μυτιλήνης που.... ο Δήμος έγινε "παράρτημα" του Μηταράκη

Μετά την ανακοίνωση των "16" που αναγκάστηκαν να εξηγήσουν ψήφισαν ΝΑΙ στη νέα δομή μεταναστών στη Λέσβο, ανάγκη ένιωσε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ώστε μετά από 5 ημέρες σιωπής να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση που η πλειοψηφία του κόσμου έχει επικρίνει. Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε ως "προδοσία" στα social media ή "πραξικόπημα" από ΜΜΕ. Εμείς τότε είχαμε αναφέρει ότι "Παράρτημα" του  Μηταράκη ο  Δήμος Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η σημερινή δήλωση του Δημάρχου :

«Συγχαίρω όλους εκείνους που με τόλμη και θάρρος έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή πάνω από όλα και όλους να βάλουν το κοινό καλό. Κυρίως, όμως, οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, που διαχειρίστηκε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Εφάρμοσε τις διαδικασίες ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο, χωρίς να παρεκκλίνει σε καμία περίπτωση από τα προβλεπόμενα.

Σε μία απαιτητική διαδικασία, όπως αυτή της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 50 άτομα, υπό τον συντονισμό του ακούστηκαν όλες οι απόψεις, από όλες τις πλευρές, χωρίς «κορώνες» και διαξιφισμούς.

Η στοχοποίηση ενός έμπειρου και καταξιωμένου νομικού και αυτοδιοικητικού, όπως ο κ. Χατζηγιάννης, είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη και κατευθυνόμενη, ώστε να πληγεί η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και η Δημοτική Αρχή δηλώνουν απερίφραστα την στήριξη τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν προτίθενται να επιτρέψουν την κατακρεούργηση του από όσους δεν επιθυμούν τη σωστή και ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση τους νόμους και τους κανόνες του κράτους».

 

---

 

 

Οι 16 που  ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

  1. Ιωάννης Άνεμος
  2. Μανούσος Παράσχος
  3. Μιχαήλ Φρατζέσκος
  4. Δήμητρα Αλεξανδρή
  5. Παναγιώτης Τσακίρης
  6. Παναγιώτης Κατσαβέλλης
  7. Στρατής Τζιμής
  8. Γιώργος Φλώρος
  9. Δημοσθένης Χατζηγιάννης
  10. Στρατής Δαγκλής
  11. Δημήτρης Βαρβαγιάννης
  12. Μαμάκος Μιχάλης
  13. Γιάννης Βατός
  14. Θεόδωρος Βουνατσής
  15. Παναγιώτης  Ζαφειρίου
  16. Μυρσίνη Ανδριώτου

-------

Διαβάστε:

Αποκάλυψη : Άκυρη τελικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Μυτιλήνης;

Η χαρά του Νότη Μηταράκη για τα 16 "ΝΑΙ" από το Δήμο Μυτιλήνης για νέα δομή

Μεγάλο κράξιμο στα social media για τους 16 που ψήφισαν "ΝΑΙ" στη νέα δομή

Καταπέλτης οι 6 Πρόεδροι των χωριών που θα γίνει η νέα δομή - Καταγγέλλουν την στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου

Μοιράσου το άρθρο!