Πολιτική

04/02/2020 - 06:41

ΜΚΟ προσπαθεί να νοικιάσει σπίτια στα Λουτρά, φήμες για κλειστή δομή. Ανακοίνωση ΚΟΒ Λουτρών ΚΚΕ

Ανακοίνωση ΚΟΒ (Κομματική Οργάνωση Βάσης) ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΚΕ

Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η ανησυχία των κατοίκων του χωριού μας με την εξέλιξη που θα έχει το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και την επίδρασή του σ΄ αυτό. Ανησυχία που στηρίζεται κύρια στην προσπάθεια Μ.Κ.Ο να νοικιάσει σπίτια στο χωριό αλλά και στις φήμες ότι μπορεί να δημιουργηθεί μόνιμη δομή, κλειστή ή ανοιχτή.

Θεωρούμε ότι η θέση που πρέπει να πάρουν οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι του χωριού είναι η παρακάτω:

 

  1. Καμία δομή, κλειστή ή ανοιχτή, ούτε στο χωριό μας, ούτε σε όλο το νησί. Να κλείσουν τώρα όσες υπάρχουν.
  2. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, να περιμένουν τις απαντήσεις και στη συνέχεια, γρήγορα, να προωθούνται στις χώρες προορισμού τους.
  3. Καμία συμμετοχή των Μ.Κ.Ο στην διαδικασία. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε συνάντηση – πολύ περισσότερο σε οποιαδήποτε συμφωνία – του κοινοτικού συμβουλίου των Λουτρών με οποιαδήποτε Μ.Κ.Ο για οποιοδήποτε ζήτημα, μαζί και για την πιθανή ενοικίαση σπιτιών. 

Θεωρούμε πως το κοινοτικό συμβούλιο πρέπει να επιμείνει στη θέση που εμείς βάλαμε και τη δέχτηκε να μην έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με καμία Μ.Κ.Ο.

  1. Δεν στρεφόμαστε ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες. Άλλος είναι ο αντίπαλος. Αυτός που τους κρατάει στο νησί, παρά τη θέληση τους. Είναι η κυβέρνηση και η Ε.Ε που επιμένουν να υλοποιούν τη χρεωκοπημένη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας. Προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους την έχουν ανάγκη.
  2. Οι Κομμουνιστές θα μπούμε μπροστά, σε περίπτωση που επιχειρηθεί να δημιουργηθεί δομή, ανοιχτή ή κλειστή, στο χωριό μας για να εκλεγεί, μέσα από λαϊκή συνέλευση, επιτροπή αγώνα και όλο το χωριό σύσσωμο να αγωνιστεί για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Θα καλέσουμε επίσης τους συγχωριανούς να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους αγώνες που θα ξετυλιχθούν αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δομή σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού μας.

Μοιράσου το άρθρο!