Κοινωνία

30/01/2020 - 06:25

Ξεσηκωμός στα Λουτρά λόγω ΜΚΟ και ενοικίασης ακινήτων

Στην περιοχή των Λουτρών κυκλοφόρησε από προχθές η πληροφορίας πως κάποια ακίνητα  έχουν νοικιαστεί με σκοπό να κατοικήσουν εντός αυτών εθελοντές και μέλη των ΜΚΟ ή ευπαθείς ομάδες προσφύγων.  Η πληροφορία αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, όπως αναφέρει το lesvospost.com, οι οποίοι χθες βράδυ 29-01-2020 συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας και διαμαρτυρήθηκαν. 

Τόνισαν στον Πρόεδρο της κοινότητας πως «δεν θα επιτρέψουν να γίνει το χωριό τους νέα Μόρια» ενώ υπήρξαν στιγμές έντασης μεταξύ των κατοίκων και του Προέδρου. Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Οι κάτοικοι τόνισαν πως δεν θα παραμείνουν αμέτοχοι και πως αν ξανά δουν κινήσεις από ΜΚΟ στο χωριό τους, θα συγκεντρωθούν και πάλι για να τους εμποδίσουν. Κάποιοι μάλιστα φέρονται να έριξαν την ιδέα φρούρησης στο χωριό, ώστε να μην επιτρέψουν στα μέλη των ΜΚΟ να μείνουν στην περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης υπάρχει μεγάλη ζήτηση μίσθωσης ακινήτων για τη στέγαση ευπαθών προσφύγων ( παιδιά, οικογένειες με προβλήματα υγείας) από ΜΚΟ. Κι ενώ αυτές οι μισθώσεις δεν προκαλούν καμία αντίδραση όταν είναι εντός πόλης, στα χωριά της Μυτιλήνης δημιουργούνται αντιδράσεις. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναζήτηση ακινήτων συνεχίζεται σε πολλά χωριά κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης.
 

Μοιράσου το άρθρο!