Πολιτική

17/12/2012 - 16:03

Ν. Γιακαλής για την τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αριθμούς

Ν. Γιακαλής για την τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αριθμούς

Δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή για την τραγωδία των 28 μεταναστών στα ανοιχτά των ακτών της Λέσβου:

 
«Βιώνουμε μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες που γνώρισε ποτέ η λεσβιακή κοινωνία με 21 ψυχές συνανθρώπων μας να χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα και άλλοι έξι ως σήμερα να αγνοούνται στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα παράλιά μας. 
 
Εκφράζω τη βαθιά θλίψη όλων μας, αλλά και την οδύνη για το γεγονός πως όλη αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει τέλος και παρά τις πλείστες παρεμβάσεις και επισημάνσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, το τόσο σημαντικό ετούτο ζήτημα της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης, παραμένει ως μία δεδομένη κατάσταση, που δεν συγκινεί επί της ουσίας ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε κανέναν από εκείνους που δύνανται να δώσουν λύση. 
 
Ας καταλάβουν όλοι όμως πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αριθμούς στις συσκέψεις επί συσκέψεων που γίνονται. Ας καταλάβουν πως με την όλη στάση τους, καταφέρνουν να ενισχύουν την απάνθρωπη δράση αυτών των σύγχρονων «δουλεμπόρων» που δρουν ανενόχλητοι εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία. Ας καταλάβουν ότι τα τελευταία γεγονότα στα νησιά μας αφορούν όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα που πρεσβεύει τον δήθεν «σύγχρονο» πολιτισμό μας.».

Μοιράσου το άρθρο!