Πολιτική

12/07/2022 - 12:56

Ν. Χήρας: Που βρίσκεται το άνοιγμα των Παιδικών Χαρών στον Δήμο μας ; - Η απάντηση του Δήμου

Δημοτική  Παράταξη   ΞΕΚΙΝΑΜΕ 

ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

 Κατά την  επίσκεψή  μας στο Μόλυβο  την 10/7  ,   με  ικανοποίηση μεν  είδαμε να έχουν τοποθετηθεί καινούργια όργανα αλλά ταυτόχρονα απογοητευτήκαμε με την εικόνα που αντικρισαμε , όπως και οι  εκατοντάδες επισκέπτες ,  τη παιδική χαρά  μέσα στα σκουπίδια  όπου  δίπλα  έπαιζαν παιδιά . 

 

ψ

 Στα υπόλοιπα χωριά  τι γίνεται ?  

Η Δημοτική Αρχή του κ Βερρου ή είναι  ανίκανη ή δέσμια των προεκλογικών της γραμματίων εις βάρος της ψυχαγωγίας των παιδιών.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Βερρου  στέρησε και στερεί  τις ώρες  ψυχαγωγίας από τα  παιδιά.  Όλες  οι παιδικές χαρές είναι κλειστές, εγκαταλελειμμένες και σε άθλια κατάσταση ,  αναγκάζοντας τα παιδάκια να παίζουν μέσα στους δρόμους και τα σοκάκια.  Η εικόνα αυτή  υπάρχει σε ολα τα χωριά  του λεκανοπεδίου Καλλονής και του Δήμου μας .

 Εξαίρεση και φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η παιδική χαρά του Μανταμάδου που έγινε από πρωτοβουλία ιδιώτη και με τη συνδρομή του Τοπικού Συμβουλίου. 

   Η δημοτική αρχή του κ Βερρου , παρά τα όσα υπόσχονταν, επί μήνες  δεν έκανε σχεδόν τίποτε και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων.  Καθημερινά μας καταθέτει την ανικανότητά της να διαχειριστεί ακόμη και τα πιο βασικά πράγματα. "Αμείλικτη" η καθημερινότητα για τον κ.Βέρρο . Δεν αρκούν μόνο τα μεγάλα λόγια και οι ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν αρκεί μόνο το παρκάρισμα της μπουλντόζας έξω από παιδικες χάρες εμπαίζοντας γονείς και παιδιά.  Χρειάζονται πλέον πράξεις.

  Οι παλαιοκομματικές πρακτικές δεν αποδίδουν.

    Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την απαράδεκτη κατάσταση των παιδικών χαρών του Δήμου μας. 

 Ο κ. Βέρρος αδιαφορώντας για τα παιδιά απώτερο σκοπό εχει να μετατρέψει ακόμα και  τις παιδικές χαρές  σε προεκλογική του φιέστα.

 

   ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

      Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

    ΧΗΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

 

 

Και η απάντηση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Η δημοτική αρχή Βέρρου εκτελεί ετούτη τη στιγμή έργο κατασκευής 15 παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο και έχει εντάξει (σ.σ. έχοντας λάβει και την έγκριση χρηματοδότησης) άλλες 27. 

Για την αντιπολίτευση του κ. Νικολάου Χήρα όμως «η δημοτική αρχή στερεί ώρες ψυχαγωγίας από τα παιδιά». 

Είναι προφανές ότι εάν σε ένα παράλληλο σύμπαν υπήρχε ποτέ δημοτική αρχή Χήρα, δεν θα υπήρχαν προς κατασκευή παιδικές χαρές και αν υπήρχαν, τις μελέτες, τις επιβλέψεις και την εκτέλεση των έργων, θα τις έκαναν οι Τοπικές κοινότητες. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν όμως, που σίγουρα δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα, δεν θα υπήρχε και προσδοκώμενος χρόνος ψυχαγωγίας για να τον στερηθούν τα παιδιά… 

Επί του παρόντος έχουμε παιδικές χαρές που κατασκευάζονται καλώς ή κακώς από μπουλντόζες και όχι με το πάτημα ενός κουμπιού. Και έχουμε και παιδικές χαρές που ενόσω κατασκευάζονται, είναι κλειστές ως ακατάλληλες με Απόφαση Εισαγγελέα από εποχής Δήμου Λέσβου. 

Λεπτομέρειες για κάποιες καθυστερήσεις στην προμήθεια οργάνων, λόγω των διεθνών εξελίξεων δεν θα αναφέρουμε γιατί παύει να είναι αστεία και εξελίσσεται σε θλιβερή η αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Χήρας…

Μοιράσου το άρθρο!